Briljant. Fares Fares hyllas för sin insats som genomkorrumperad polis i Kairo i Tarik Salehs nya film The Nile Hilton incident.
Briljant. Fares Fares hyllas för sin insats som genomkorrumperad polis i Kairo i Tarik Salehs nya film The Nile Hilton incident.

The Nile Hilton incident hyllas i Paris

The Nile Hilton Incident, med Fares Fares i huvudrollen, fortsätter sitt segertåg. På måndagen utsågs den till bästa utländska film av tidningen Le Parisien.

ANNONS
|

Le Parisien, en av Frankrikes största dagstidningar, korade på måndag kväll Tarik Salehs noir-thriller The Nile Hilton incident till årets bästa film. Den slog därmed andra storfilmer som Christopher Nolands krigsepos Dunkirk, Damien Chazelles charmiga jazzmusikal La la land och Garth Davis drama Lion.

LÄS MER: Filmrecension: Fares Fares dominerar i The Nile Hilton Incident

Det är första gången den franska tidningen delar ut priset till en icke-amerikansk film. The Nile Hilton incident har setts av över 280 000 franska biobesökare och filmens regissör och manusförfattare Tarik Saleh var på plats i Paris för att ta emot utmärkelsen.

ANNONS

LÄS MER: Hollywoodstjärnan tillbaka på hemmaplan

The Nile Hilton incident, som utsågs till bästa film vid festivalen i Sundance och som sedan kammat hem en rad priser och utmärkelser, är en europeisk samproduktion som redan har sålts till över 40 länder. Thrillern, som utspelar sig under den egyptiska revolutionen 2011, har hämtat inspiration från ett autentiskt mordfall.

ANNONS