Joakim Thåström under sin senaste spelning i Göteborg, i Lisebergshallen i höstas.
Joakim Thåström under sin senaste spelning i Göteborg, i Lisebergshallen i höstas. Bild: Anders Ylander

Thåström spelar på Way out West

Thåström är den senast bokningen till sommarens festival i Slottsskogen. – Han blir bara bättre och bättre, säger Joakim Skoglund på arrangerande Luger.

ANNONS
|

Programmet fortsätter att fyllas på till sommarens Way out West-festival. Nu är det klart att Joakim Thåström, Ariel Pink och Chelsea Wolfe ansluter till redan utannonserade Kendrick Lamar, Iggy Pop och Lykke Li med flera.

Joakim Skoglund hos arrangören Luger är glad över hur programmet tar form.

Thåström återvänder till festivalen. Hur kommenterar ni den bokningen?

– Thåström är en unik artist. Han blir bara bättre och bättre för varje grej han gör och hans publik fortsätter hela tiden att växa och spräcka gränser. Han fick just en grammis för Centralmassivet och höstturnén sålde nästan 100 000 biljetter och gavs högsta betyg. Att ha en artist av den kalibern på Way out West är inget annat än en ren ynnest.

ANNONS

Thåström, Iggy och Patti = tre ”punkikoner”. Tillfällighet eller röd tråd?

– Vi bokar alltid vad vi anser vara bra artister och vi tycker att det finns röda trådar och en bra helhet år efter år. Detta är onekligen ikoner, ytterst relevanta sådana, och har även gemensamt att de är äckligt bra live och borde vara med på varje människas bucket list att se minst en gång. Det är svårt att ta in hur mycket dessa namn har betytt för musiken. Så Way out West blir en ganska unik chans att bränna av alla tre på en och samma gång.

Hur ligger ni till i bokningsarbetet? Är det någon kategori namn som ni siktar på för att få till helheten?

– Vi tycker programmet ser mycket bra ut hittills och vi ligger långt fram tidsmässigt. Med Chelsea Wolfe och Ariel Pink har vi nu börjat fylla på klubbprogrammet Stay out West också som haft en fin utveckling de senaste åren.

Hur tänker ni kring Stay out West i år? Är det några ändringar kring scener eller så?

– Vi jobbar för fullt med detta och kommer återkomma med mer detaljer lite längre fram.

ANNONS
ANNONS