Självporträtt av Vincent van Gogh.
Självporträtt av Vincent van Gogh. Bild: KROELLER-MUELLER MUSEUM

Tate Britain satsar stort på van Gogh

Blir det publikrusning igen? Förra gången gick golvet sönder.

ANNONS
|
Tate Britain i väntan på van Gogh.
Tate Britain i väntan på van Gogh. Bild: Matt Dunham

För första på över 70 år samlar Tate Britain konst från Vincent van Gogh och förväntan ligger redan i luften, bland annat när The Guardian rapporterar om nyheten.

Tidningen påminner om att sist det begav sig, 1947, var intresset så stor att golven inne i galleriet fick skador. Köerna ringlade sig långa utanför museet och en av alla gästerna var drottningen.

– Jag tror att våra golv är mer robusta nu för tiden, säger Alex Farquharson, direktör på Tate, när han kommenterar det stora intresset.

Långväga lån

Till utställningen 2019 kommer runt 40 av van Goghs verk att visas.

Bland annat lånas konstverk från National Gallery of art i Washington, Musee d'Orsay i Paris och Pushkinmuseet i Moskva.

ANNONS

En av van Goghs mest kända verk, Stilleben med fjorton solrosor, 1888, lånas från närmare håll, National Gallery i London.

Utställningen öppnar 27 mars och pågår till 11 augusti.

LÄS MER:Så ska Västlänken fyllas med konceptuell konst

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS