Emilia Gisladottír som Carmen.
Emilia Gisladottír som Carmen. Bild: Jesús Vallinas

Strömavbrottet slog ut operan

Precis när andra akten i dansföreställningen Carmen skulle börja gick larmet på Göteborgsoperan.

ANNONS
|

Göteborgsoperan drabbades av strömavbrottet mitt under premiären för gästspelet från Spaniens nationalkompani, som gästar med den svenske koreografen Johan Ingers helaftonsverk Carmen.

Marie Branner, presskontakt på Göteborgsoperan, befann sig i publiken och hon berättar att man precis slagit sig ner för att se andra akten.

– Vi hade en i princip full salong. Plötsligt slocknade scenen och nödbelysningen kom upp, vår inspicient kom ut på scenen och berättade om strömavbrottet som drabbat Göteborg. Sedan gick alla lugnt ut genom olika nödutgångar.

LÄS MER:Carmen från Island lever som hon vill

Efter att räddningstjänsten kommit och kontrollerat att ingen brand utbrutit, gick publiken åter in i operahuset och satte sig för att fortsätta se dansen.

ANNONS

– Men då fick vi besked om att strömavbrottet slagit ut scenen, alltså utrustningen på scenen fungerade inte, det gick inte att dra upp ridån till exempel, säger Marie Branner.

– Det känns förstås otroligt tråkigt att premiärkvällen behövde avbrytas. De som vill får naturligtvis kontakta biljettkassan i morgon angående nya biljetter.

På plats var också GP:s danskritiker Lis Hellström Sveningson.

– Jag blev aldrig rädd. Allt gick lugnt och fint tillväga. Jag mötte danskompaniets chef Katrín Hall på väg ut och hon berättade att det aldrig hänt förut, men att man övar på just sådana här situationer.

– Det var tråkigt men hoppas förstås se färdigt dansen en annan dag. Det är mest synd om de som gör föreställningen.

ANNONS