Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

Spänd väntan på artisterna

Melodifestivalen dyker upp lite här och var i stan de här dagarna, i väntan på lördagens tävling. Så också Nordstans köpcenter på torsdagskvällen, där artisterna gästade Välkomstfesten.

Någon jättehet feststämning bjuder nu inte inramningen på, det inte direkt fullsatt kring den uppbyggda scenen. Men röda mattan är utrullad och Jovan Radomir från SVT försöker enträget få igång lite jubel i väntan på att artisterna ska dyka upp.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Kom igen nu Göteborg. Jag kommer att tjata om Håkan Hellström tills ni verkligen jublar.

Läs mer: Så låter bidragen som tävlar i Göteborg

I publiken står Roxanna Rezvanfar, 7 år, med mamma Monika och väntar mest av allt på den polska artisten Margaret, som tävlar i årets svenska uttagning med låten In my cabana.

– Jag hejar på Margaret. Jag har lyssnat på två av hennes låtar på Ipaden, berättar Roxanna, som också avslöjar att hon tycker om Samir & Viktor och att hon dessutom ska titta på tävlingen i Scandinavium på lördag kväll tillsammans med sin mamma och bror.

- Mamma fick det i födelsedagspresent.

Monika Rezvanfar kommer från Polen och känner väl till Margaret sedan tidigare.

– Hon är jättekänd i Polen. Det fanns många som blev missnöjda att hon tävlar för Sverige i år. Men jag blev jätteglad!

"Alla är så lugna"

Två andra mellofans är systrarna Dalia och Reema Almashat, 11 (snart 12) och 7 år gamla. Sigrid, som tävlade förra helgen, och Samir & Viktor, hör till favoriterna.

– Vi sitter hemma och tittar på lördag. Det är kul att titta på, det är mysigt och så gillar jag att alla är så lugna, även om de inte vinner, säger Dalia.

Så kommer till slut artisterna, först ut är Samir & Viktor, som får igång en liten allsång med publiken och som konstaterar att de snart kan kallas för veteraner i Melodifestivalsammanhang.

– Vi är äldst i tävlingen, förutom Jonas Gardell med våra 23 och 28 år, säger Viktor.

Göteborgaren Ida Redig kommer sedan in på röda mattan med en proffsig långsamhet och låter fansen ta bilder i lugn och ro. Hon får applåder när hon berättar att hon tävlar för hela Göteborg.

Läs mer: Ida Redig lämnar ingenting åt slumpen

Plötsligt dyker Jonas Gardell upp i publiken, uppenbart lite osäker på var han ska göra sin entré. Desto roligare för de autografjägarproffs som omedelbart nosar upp hans närvaro och den handfull människor han hinner klappa om och byta ett par ord med på sin väg.

– Jag kom just från repetitionerna, berättar han sedan från scenen. Jag sjunger ju inte så bra men jag sjöng så bra som jag kan, jag är stolt över mitt nummer.

Mest läst