Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Sommar i P1. När det väl bränner till får Leopoldo Méndez slut på programtid. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sluta prata om din pappa, DJ Méndez

Leopoldo Méndez berättar sin livshistoria för detaljerat och när det äntligen bränner till är programtiden slut.

Leo Méndez slog sig i början av 00-talet in på de svenska topplistorna med latinopop, hiphop och textrader som ”I’m gonna give you a lick of my razor tounge”. Till det yttre en sorglös, festglad och sexistisk stockholmare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I Sommar i P1 berättar han sin livshistoria. Det gör han alldeles för detaljerat. Stora delar landar i det träsk där Knausgård, Schulman och nästan alla män mellan 20-30 som hamnar på ”snackig efterfest” vadar runt: monologer om relationen till fadern. Pappa hade det svårt, och vår relation var inte alltid bra. Jaha.

Detta tillkortakommande ska kanske inte ligga DJ Méndez till last så mycket som castingansvariga hos P1. Han tycks själv inte förstå hur han ska fylla ut tiden – mitt i programmet hälsar han plötsligt på lyssnarna på spanska och följer upp med: ”haha, förstod ni något?”.

Själv hade jag gärna hört mer om varför han ville bli borgmästare, och om hur familjen hanterat de trakasserier sonen Junior utsatts för efter att han kommit ut som homosexuell. Men när Méndez börjar prata om det där, ja då är programtiden strax slut.

Sommarpratare 6 juli: Katarina Wennstam, författare och journalist

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.