Rockkväll på Way out west

Det är inoficiell rockdag på Way out west. Men känns inte bokningarna lite trötta? Ikväll spelar Iggy Pop, Arctic Monkeys och Patti Smith i Slottsskogen – GP:s kritiker snackar upp inför kvällens spelningar i Way out west-studion!

ANNONS
|

GP:s kritiker Johan Lindqvist och Jonathan Bengtsson är överens om att årets rockbokningar kan kännas lite tråkiga – och kanske är riktade till en äldre publik. Så frågan ställs hur rocken egentligen mår.

– Rocken mår väl som den förtjänar, så har det alltid varit. Den har ju dödförklarats massor med gånger och det tror jag kan bero på att det går ganska många trista rockband på ett bra och så har det också alltid varit. Det går ju tusen Ola Salo på en David Bowie och då kan man säga att den är död. Men nej, den mår väl helt okej, säger Johan Lindqvist.

ANNONS

Jonathan Bengtsson menar snarare att rocken inte mår över huvud taget.

– Man har tagit genren och böjt den på olika sätt. Jag tycker väl att det inte finns så mycket renodlad rock längre, säger han.

Kritikerna är eniga om att man som besökare även borde lämna festivalområdet och ta sig till andra klubbar och spelningar under Stay out west.

– Det är där man kan få en annan musikupplevelse än man kan få här, säger Johan Lindqvist.

ANNONS