Youtube-fenomenet Pewdiepie kan få se sig förbisprungen i dagarna av indiska T-series.
Youtube-fenomenet Pewdiepie kan få se sig förbisprungen i dagarna av indiska T-series. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Pewdiepie hotas igen av indiskt bolag

Youtubern Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie, kan åter vara på väg att tappa sin krona som störst på Youtube. Snart kan ett indiskt skiv- och filmbolag ta över som nummer ett på videosajten.

ANNONS
|

Sedan 2013 har det varit ett faktum att göteborgaren Felix Kjellberg är världens främsta Youtuber, åtminstone sett till antalet prenumeranter. I skrivande stund har han över 83 miljoner följare.

Men sedan en tid tillbaka har han haft en mäktig utmanare och flera bedömare tror nu att det bara är dagar kvar innan Pewdiepie får se sig förbisprungen av det indiska skiv- och filmbolaget T-series. Det skriver Washington Post.

T-series är Indiens största skivbolag och fokuserar framförallt på Bollywoodmusik och indisk pop. I Europa är den kanske mest kända artisten kopplad till bolaget M.I.A.

På Youtube visar T-series i huvudsak en blandning av musikvideos och filmtrailers och antalet prenumeranter stiger snabbt. Enligt Washington Post går det att koppla kanalens kraftiga ökning till den snabba utvecklingen när det gäller tillgång till mobiltelefoner för Indiens 1,3 miljarder invånare.

ANNONS

Inte första gången

Men det är inte första gången som T-Series har bedömts att ta över som nummer ett. Enligt analysföretaget Tubular Labs skulle det ske redan den 29 oktober, men det skulle visa sig att de hade fel.

Enligt The Independent ska Pewdiepie nämligen strax efter förutsägelsen ha fått ett stort antal nya följare. Flera av Pewdiepies fans och andra youtubers har sedan dess kampanjat för att hålla göteborgare kvar som nummer ett. Andra har gjort det samma för T-series.

Det hela har resulterat i en högst offentlig kamp och i september började FlareTV att sända en live-räkningar av hur de båda kanalernas prenumerantantal utvecklas. Sedan dess har sändningen lagts ner, men för två veckor startade de upp den på nytt.

I skrivande stund skiljer det bara 120 000 prenumeranter mellan de båda kanalerna och T-series kommer allt närmare.

https://www.youtube.com/watch?v=dAx1wXmpTdM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS