Annalena Persson i rollen som Santuzza.
Annalena Persson i rollen som Santuzza. Bild: Lennart Sjoberg

Operapremiären fick avbrytas två gånger

Premiären för "Cavalleria rusticana" och "Pagliacci" på Göteborgsoperan på lördagskvällen blev dramatisk efter två avbrott på grund av akuta sjukdomsfall i publiken

ANNONS
|

Två personer fick hämtas med ambulans mitt under premiären på lördagskvällen, som P4 tidigare rapporterat om.

LÄS MER:Sjuk Ida Falk Winland missar operapremiären på lördag

Ungefär 40 minuter in i föreställningen av "Cavalleria rusticana" märkte Annalena Persson, sopran som just laddade för sin avslutande duett i rollen som Santuzza, att något inte stod rätt till i publiken.

– Jag såg att dirigenten vände sig om och trodde först att han var störd av någons mobiltelefon. Men sedan ropade någon efter läkare till en person i publiken och dirigenten slog av musiken och vi drog ridån.

En stund senare kunde föreställningen starta om, sedan ambulans larmats till operan.

ANNONS

– Vi laddade om och började om med duetten. Det är klart att vi blev oroliga över hur det var med personen.

En kort stund senare återupprepades samma sak en gång till.

– Dirigenten tittade åt andra hållet och bröt spelet igen. Det är helt osannolikt, men ytterligare en person i publiken behövde läkare.

"Man är i sin bubbla"

Hur påverkar det er på scen när sådant här händer?

– Först förstår man inte vad som händer, man är i sin bubbla, oerhört koncentrerad, det är ju särskilt med premiär. Samtidigt är vi vana i repetitionssituationer att bli avbrutna och gå in och ut ur känslolägen. Lite förvirrade blev vi, men vi orkade samla ihop oss och jag tror ändå att det gick ganska bra.

Marie Branner, pressansvarig på Göteborgsoperan kan bekräfta att två personer blev avförda med ambulans på grund av sjukdomsfall.

– Beskedet vi fick på lördagskvällen var att de var i gott skick.

ANNONS