Olof Röhlander.
Olof Röhlander. Bild: Mattias Ahlm

Olof Röhlander sjunger vanlighetens lov

Victoria Greve tar med sig konceptet njutarbete när semestern tagit slut.

ANNONS
|

Det som har varit mest fascinerande med mitt liv är egentligen bristen på talang. Så börjar den mentala tränaren och inspirationsföreläsaren Olof Röhlander sin debut som Sommarvärd. En och en halv timme senare slår han fast att vanlighet är en styrka. Det som kommer däremellan är, just, vanligt i dessa sammanhang.

Röhlander står vid konkursens rand och kalendern gapar tom. Ett par år senare står han med utmärkelsen Årets talare. Förlaget som ratade hans bok vill ge ut den. Allt är på topp. Med varm röst talar Röhlander om kraften i att visualisera sina framgångar, att njutarbeta och om att high-fivea prestationsmänniskor som lyckas slappa på balkongen en hel, solig sommardag.

ANNONS

Men att en inspirationsföreläsare som skrivit en bok om att vända motgång till framgång använder sig av programformatets formulär 1A är ingenting att bråka om. I stället tar jag med mig spaningen att njutarbetare river av tråkiga uppgifter snabbt och för att kunna lägga mer tid på det roliga och att vara generös mot andra är en nyckel för att trivas på jobbet. Värt att tänka på när semestern är slut.

Sommarpratare 18 augusti: Sara Danius, professor i litteraturvetenskap.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS