Olof Röhlander, 42 år, är mental tränare, författare och håller föredrag.
Olof Röhlander, 42 år, är mental tränare, författare och håller föredrag. Bild: Hanna Franzén/TT

Olof Röhlander berättar om när han lämnade sin fru

Inspirationsföreläsaren och författaren Olof Röhlander bjuder på tankar om relationer genom berättelsen om hur han avslutade ett förhållande.

ANNONS

"Hur reagerade din fru när du lämnade henne för min mamma?”

Frågan ställs av Marias tioåriga dotter i kön till slänggungan på Gröna Lund. Olof Röhlander berättar att han blev tagen på sängen. Hans egen fråga till sin nya tjejs dotter hade varit "vilken är din favoritfärg?"

Det är spännande att få höra resonemangen om hur Olof Röhlander hanterade situationen när han lämnade sin fru. En relation som tog slut, inte för att det fanns några problem, utan för att han blivit kär i någon annan.

Om hans reaktioner på vännernas tröstande kommentarer. Om att vara både lycklig och sorgsen samtidigt. Om svårigheten att ge personen man fortfarande älskar de svar och den tröst som denna förtjänar.

ANNONS

Olof Röhlander är en utsökt berättare i det här formatet. Inte så märkligt eftersom det ligger väldigt nära hans vanliga arbete. För tillfället är han aktuell med föreläsningen och boken Omstart. Det är tydligt att den har fått vara grunden för vinterpratet.

I den senare delen av hans Vinter i P1-berättelse kommer också en del relationsråd. Det är väl framförallt här som programmet dippar en aning. Kanske beror det på min egen ovilja att lyssna till främlingars allmängiltig livsråd, men jag tycker att vintervärden är betydligt bättre när han utgår från sig själv.

I morgon vinterpratar: Mattias Alexandrov Klum – fotograf, filmskapare, konstnär.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS