Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

MELODIFESTIVALEN+2018+G%C3%96TEBORG
Samir & Viktor vid torsdagens repetitionen i Scandinavium. Foto Claudio Bresciani 10090 Bild: Claudio Bresciani/TT

Nu intar schlagerartisterna Göteborg

Från Veronica Maggio-osande pop till en raplåt där Liamoo lovar att bättra sig. Numera ryms det mesta inom det format som Henrik Dorsin med flera kallade "En riktig jävla schlager".

Melodifestivalens scen är sedan i onsdags på plats i Scandinavium. Nu intar också delfinalens artister staden, för att presentera sig själva och sina bidrag.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det är en salig blandning av veteraner och rookies. Äldst i startfältet är Jonas Gardell. En rutinerad showman som garanterat kommer att njuta av varje sekund i rampljuset och som tävlar med den känsloladdade låten Det finns en väg. Stiko Per Larsson bjuder på stadig folkrock i schlagertappning, jordnära trots låtens titel Titta vi flyger, medan Idolvinnaren Liamoo rappar loss i låten Last Breath.

Ida Redig har slipat länge på sin Veronica Maggio-osande pop-pärla, låten Allting som vi sa, medan artisten Margret försöker skapa beach party-vibbar med bidraget In my cabana.

Mimi Werner tävlar i Scandinavium med låten Songburning som kommer att slåss om dagispubliken med Samir & Viktor. Duon badar inte längre nakna på Sergels Torg, som i landsplågan från 2016, troligtvis inte heller i Poseidons fontän. Istället är de på plats i Göteborg för att framföra sin låt "Shuffla, shuffla!", en uppmaning om att ungefär Jalla! Jalla! köra på.

LÄS MER: Så låter låtarna som tävlar i Göteborg

LÄS MER: Melloscenen på plats i Scandinavium

LÄS MER: Ida Redig lämnar inget åt slumpen

Mest läst