Samir & Viktor vid torsdagens repetitionen i Scandinavium. Foto Claudio Bresciani 10090
Samir & Viktor vid torsdagens repetitionen i Scandinavium. Foto Claudio Bresciani 10090 Bild: Claudio Bresciani/TT

Nu intar schlagerartisterna Göteborg

Från Veronica Maggio-osande pop till en raplåt där Liamoo lovar att bättra sig. Numera ryms det mesta inom det format som Henrik Dorsin med flera kallade "En riktig jävla schlager".

ANNONS
|

Melodifestivalens scen är sedan i onsdags på plats i Scandinavium. Nu intar också delfinalens artister staden, för att presentera sig själva och sina bidrag.

Det är en salig blandning av veteraner och rookies. Äldst i startfältet är Jonas Gardell. En rutinerad showman som garanterat kommer att njuta av varje sekund i rampljuset och som tävlar med den känsloladdade låten Det finns en väg. Stiko Per Larsson bjuder på stadig folkrock i schlagertappning, jordnära trots låtens titel Titta vi flyger, medan Idolvinnaren Liamoo rappar loss i låten Last Breath.

Ida Redig har slipat länge på sin Veronica Maggio-osande pop-pärla, låten Allting som vi sa, medan artisten Margret försöker skapa beach party-vibbar med bidraget In my cabana.

ANNONS

Mimi Werner tävlar i Scandinavium med låten Songburning som kommer att slåss om dagispubliken med Samir & Viktor. Duon badar inte längre nakna på Sergels Torg, som i landsplågan från 2016, troligtvis inte heller i Poseidons fontän. Istället är de på plats i Göteborg för att framföra sin låt "Shuffla, shuffla!", en uppmaning om att ungefär Jalla! Jalla! köra på.

LÄS MER: Så låter låtarna som tävlar i Göteborg

LÄS MER: Melloscenen på plats i Scandinavium

LÄS MER: Ida Redig lämnar inget åt slumpen

ANNONS