Missa inte detta i helgen!

Jonathan Bengtsson väljer mellan lidelsefull pop, majornakaraoke och budgetpunk i veckans klubbguide.

ANNONS
|

Fredag 9/2

Ennui

Boulebar, 21–01,

20 år, fritt inträde

Boulebar är en förtjusande liten stadsprärie. Generöst med klot, sand och rena människor. Stället har också en historia av att boka band som kan läggas till kategorin Unga och Spännande. När de nu arrangerar för årets första spelning tar Ennui scenen, ett ungt och spännande band som spelar lidelsefull pop. Kvartetten har även låttitlar som påminner om något Alf Robertsson skulle kunna producera under en stroke: ”Alla gudar är för höga för Linné”.

Bryggmästaren Thomas Bingebo på Oceanbryggeriet.
Bryggmästaren Thomas Bingebo på Oceanbryggeriet. Bild: STEFAN BERG

Lördag 10/2

Nöjesguidens ölmässa

Auktionsverket, 13–21, 18 år, 200 kr

Öl är sällan tråkigt. Öl kan förvandla kalla, ihåliga företeelser som mässor till något intressant. När Nöjesguiden nu samlar en hel örlogsflotta med bryggerier på Auktionsverket lär kranarna spruta friskt och sorglöst. Somliga skulle också påstå att det är den moderna människans plikt att utveckla sin smakkatalog, att dricka något annat än Falcon och överbliven sherry från nån traumatisk efterfest. Tillfälle ges här.

ANNONS
Öl på Västerhus i Majorna från vänster : Ainor Andersson ; Alf Hast i mitten och  Dan Nevala till höger
Öl på Västerhus i Majorna från vänster : Ainor Andersson ; Alf Hast i mitten och Dan Nevala till höger Bild: LISA THANNER

Karaoke på Västerhus

Västerhus, 20–01, 21 år, inget inträde

Majornas svarta, opolerade rubin. Att sjunga karaoke här är långt mer belönande än du anar. Upp på scen med sträckt hals och säkra ögon bara.

Sir Was

Oceanen, 20–01, 20 år, 120 kr

Jag vill tro att Joel Wästerberg har studerat musikhistorien. Dragit på sig en myndig ulltröja och dykt ner i de dammiga böckerna längst bak i biblioteket. Hans projekt Sir Was hämtar referenser överallt: lutar lika mycket åt nittiotalets stränga hiphop som dagens oförskämt vita indie. Oceanens inramning, där historia och nutid på samma sätt bråkar med varandra, borde passa göteborgsartistens musik ypperligt.

sir Was på Oceanen.
sir Was på Oceanen. Bild: Jonatan Fernstrom

Söndag 12/2

The Inseminoids

Kellys, 17–01, 18 år, inget inträde

Kellys är kända för att erbjuda eftermiddagsbufféer som lika gärna skulle kunna serveras i plåttunnor under ett scoutläger. Ikväll bjuder stället in The Inseminoids, som lirar ”Extraterrestrial budget punk”. Punk och pastasallad är en erkänt sund kombination. Ölen här är också så billig att du lämnar stället med den svävande känslan av att ha gjort en god investering i någonting.

ANNONS