Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mikkey Dee vinterpratar med sköna rockstories

Mikkey Dee ägnar sitt vinterprat åt att göra det han gör bäst, förutom att lira trummor då. Han drar lite sköna rock 'n' roll-stories.

Alla som någon gång träffat Mikkey Dee, trummis i Motörhead under minst sagt imponerande 24 år och numera bofast i Scorpions, vet att han kan snacka. En trevlig och lättsam man, helt enkelt. Väldigt mycket göteborgare.

I somras blev Mikkey Dee personlig när han pratade om sin mamma som gick bort tidigt, men den här gången snuddar han bara vid familjen. Han berättar om en dramatisk resa ut ur Grekland när en semesterresa förvandlades till akutläge under Cypernkrisen 1974 och han pratar lite om hur han tänker kring barnuppfostran.

I övrigt bläddrar rocknestorn, likt en julsageberättande farbror, i sitt turnéalbum och drar stories kring de bilder som dyker upp. Det handlar om första spelningen med Motörhead, i London av alla ställen, när det stora bombplanet som hängde över scenen höll på att trilla ned i skallen på honom.

Han berättar om diabetikern Lemmys nästan fatala intag av blåbär (!) och om hur det var att turnera i USA som ung, svensk parvel med begränsade kunskaper i engelska språket.

LÄS MER: Ömt och charmigt med Mikkey Dee

Det är stillsamt underhållande och närmast mysigt. Allvarligare då när Mikkey Dee pratar om droger och rotar i anledningarna att han själv lyckats hålla sig undan det elände: "ett bra självförtroende och tydliga mål för sig själv, jag har inte velat kasta bort det jag jobbat så hårt för och alltid satt musiken först."

Musikvalet är naturligtvis klanderfritt med bland annat Black Sabbaths Neon knights, Deep Purples Burn och Foo Fighters Best of you. Och såklart Motörheads Born to raise hell.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.