Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Marit Bergman ska programleda "P4 live: Backstage" i sommar. Pressbild.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Marit Bergman gör intervjuprogram

  I sommar gör Marit Bergman programledardebut i "P4 live: Backstage". Artister som Titiyo, Darin och Lill-Babs besöker studion för att prata om turnélivets alla sidor – och för att spela och sjunga.

  Marit Bergman beskriver sitt program som "två personer i varsin fåtölj med gitarr och piano nära till hands".

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Det är alltid väldigt kul att bara prata med andra artister och spegla sig i varandra. Jag har lärt mig jättemycket av gästerna. Darin, till exempel, är från generationen under mig men han är så himla erfaren på en massa olika plan, säger hon.

  På senare tid har det inte direkt varit ont om radio- och tv-program som skildrar musikaliska möten, men tanken är att "P4 live: Backstage" ska skilja sig från mängden genom att fokusera på just konsert- och turnédelen av en artists karriär.

  - I intervjuerna har jag fått fram helt andra saker än vad som brukar komma fram. Nu vet jag till exempel att Jill Johnson brukar slåss med sitt band innan deras konserter, säger Marit Bergman.

  Programmet besöks av Lill-Babs, Arja Saijonmaa, Titiyo, Darin, Dregen och Jill Johnson. Marit Bergman känner de flesta av dem sedan tidigare och säger att en av utmaningarna har varit att inte låta samtalet bli för internt. Samtidigt får inte myset helt ta överhand.

  - Som artist slappnar man av när den man möter också är artist. Man är på samma sida redan från början och skalar av ganska många lager. Det kan ju bli för snällt ibland, att man inte vågar ställa vissa frågor för att man vill fortsätta vara kompis, men jag tycker inte att det har varit något problem i det här programmet. Vi har varit så fräcka ändå.

  "P4 live: Backstage" sänds fredagar med start den 8 juli.