Årets uppesittarkväll blir Lotta Engbergs femte i ordningen.
Årets uppesittarkväll blir Lotta Engbergs femte i ordningen. Bild: Mathias Otterberg

Lotta Engberg älskar att leda Bingolotto

Efter att Ingvar Oldsberg under stort tumult avskedades från Bingolotto har programmet letts av Agneta Sjödin. Lagom till uppesittarkvällen 23 december stiger hon dock åt sidan; då är det istället dags för dansbandslegendaren och allsångsdrottningen Lotta Engberg att axla manteln.

ANNONS
|

När GP når Lotta Engberg är det dagen efter att hon gjort sista föreställningen med julshowen Made in Sweden på Trädgårn. Nu jobbar hon intensivt med förberedelserna inför Bingolotto – skriver manus, går igenom kameravinklarna, och repeterar.

– Men det är inte ansträngande alls. Det är en sån mysfaktor runt hela produktionen, vi har redan den där dagen före julafton-känslan, säger hon.

Det blir den femte uppesittarkvällen för Lotta Engberg, som är att betrakta som bingoveteran vid det här laget. Mellan 2008 och 2011 ledde hon själv programmet, och har sedan dess gjort flera gästspel.

– Det här är världens bästa arbetsplats, med i stort sett samma team som jag jobbar med under Lotta på Liseberg. Jag älskar att vara här.

ANNONS

Hur självklart var det att du skulle tacka ja?

– Tidsaspekten fick mig att fundera lite eftersom det ju händer så mycket just nu. Men känslomässigt var det aldrig någon tvekan.

Ser bara framåt

När Lotta Engberg tar över stafettpinnen är det efter att programmet har genomgått ett riktigt stålbad. Ingvar Oldsberg har upplevt sig bli orättfärdigt sparkad, vilket skapat svallvågor i medierna. Nu förbereder han en stämningsansökan.

Om sin föregångare på programledarstolen vill dock Lotta Engberg inte uttala sig, och inte heller spekulera i hur en uppesittarkväll med henne skiljer sig från en uppesittarkväll med Oldsberg.

– Vill du prata om Ingvar får du ringa honom. Jag tittar faktiskt bara framåt. Det som är grunden i allt är Bingolotto, att det blir glada vinnare och att hela överskottet går till en så bra sak, nämligen till barn och ungdomar, och de som engarerar sig så mycket i föreningslivet. Det känns verkligen rätt.

Vad önskar du dig till jul?

– En ny necessär! I år testar vi faktiskt något roligt hemma. Istället för den vanliga julklappsleken ska vi ge något till den andra som vi tror att den verkligen behöver. Det kan också vara en pik, så det blir en spännande jul.

ANNONS

Är du en sådan som ger julklappar till dina hundar?

– Jamen, vad tror du! (skratt). Självklart. De har faktiskt på sig julrosetter redan nu, mina två golden retrievers. Till jul ska de få några fina ben.

Fakta: Bingolottos uppesittarkväll

Programmet sänds 23 december på TV4, klockan 19.35 fram till natten. Leds av Lotta Engberg tillsammans med dansbandssångaren Elisa Lindström.

Eric Saade, Wiktoria, Ola Salo, Kamferdrops, Loa Falkman, Chris Kläfford och Emilio Walter står på scenen under kvällen. Dessutom framför Elisa Lindström ett musikaliskt julnummer.

Husbandet är Robert Wells feat. The Vocalettes & Rhapsody in Snow Orchestra.

Gäster i programmet och rimstugan är bland andra Suzanne Axell och Claes Malmberg och i köket står vinnaren av Kockarnas kamp Tareq Taylor.

ANNONS