Linnea Henriksson tog kampen och vann

Stors låt om rasistiska stereotyper stöptes om till en brinnande feministisk appell och Linnea Henriksson får högsta betyg av GP:s Johanna Hagström.

ANNONS
|
Stors dag i Så mycket bättre

Eric Gadd – Vägen hem

grade crossed
Betyg: Fyra fyrar

Han är inte dum, Eric Gadd. Insåg snabbt att han behövde hjälp för att få till Stors låt Vägen hem och kallade in kavalleriet i form av Umeårapparen Fricky. Resultatet blir precis så fluffigt lätt och elegant som Gadd kan vara när han är som bäst. "Jag är nog gladast hittills" säger Eric Gadd efteråt och det är bara att hålla med. Det här är hans bästa insats så här långt i säsongen.
Stors dag i Så mycket bättre

Christer Sjögren – Pappas låt

grade crossed
Betyg: Tre fyrar

"Man önskar ju att man skrivit en sån låt själv" säger Christer Sjögren i programmet. Och det är välgörande att få se och höra honom verkligen känna starkt och innerligt för en av Så mycket bättre-kollegornas låtar. Efter att ha tramsat bort några av sina tidigare framträdanden så får han äntligen till det riktigt fint när han gör Stors känslosamma pappahyllning. Värdigt.
Stors dag i Så mycket bättre

Albin Lee Meldau – Some lovin (Lite kärlek)

grade crossed
Betyg: Tre fyrar

Albin Lee Meldau gör en kärlekshyllning till Stor och väver in en politisk tråd i låten. Det river och sliter och han tycker själv att han "missar lite". Men resultatet finns det ingen anledning att vara annat än nöjd med, det är funkigt, souligt, rykande känslosamt och perfekt till Albin Lee Meldaus fantastiska röst.
Stors dag i Så mycket bättre

Louise Hoffsten – Nightime

grade crossed
Betyg: Två fyrar

Det är verkligen fin nattstämning i Louise Hoffstens saxofonmuffiga arrangemang av Nightime. Lite som att köra på natten genom en storstad med regnet mot rutorna. Det är stilfullt, men samma sexiga flow som i originalet, där gästen Jireel lyfter det hela flera våningar, når hon inte upp till.
Stors dag i Så mycket bättre

Linnea Henriksson – Småtjejer (Svartskallar)

grade crossed
Betyg: Fem fyrar

Linnea Henriksson inleder med att förklara att vi alla för våra egna kamper och att även om man inte kan föra talan för alla kamper så kan man stå bakom och stötta. Sedan stöper hon om Stors stenhårda text om rasistiska stereotyper till en brinnande feministisk appell, som en brinnande fackla i mörkret, en höst då metoo påstås ha tystnat. Tajmingen kunde inte ha varit bättre.
Stors dag i Så mycket bättre

Charlotte Perrelli – Stolthet

grade crossed
Betyg: Två fyrar

Det självklara valet för Charlotte Perrelli med strofer som "stå upp för den jag är" och "det här är mina drömmar". Och melodislingan är verkligen väldigt schlagermässig. Perrelli sjunger ju alltid snyggt och felfritt, men det blir lite ospännande.
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS