Lejonkungen lockar miljoner

Många väntar på nya filmen om Lejonkungen. Rekordmånga har redan sett nya trailern.

ANNONS
|

19 juli nästa år är det premiär för nya filmatiseringen av Lejonkungen. Den officiella trailern släpptes i slutet av november och slog rekord redan efter 24 timmar med 224,6 miljoner visningar i olika kanaler världen över.

I dag har filmen visats 54 miljoner gånger bara på Youtube och den har över en miljon delningar på Facebook.

Filmen görs av regissören Jon Favreau, som tidigare hyllats för sin remake av Djungelboken. Det är också samma teknik, CGI (vilket står för computer-generated images), som kommer att få fart i Simba och hans vänner när nu berättelsen åter får liv.

ANNONS

Bland annat The Guardian har tidigare berättat att James Earl Jones, som gjorde rollen som Mufasa redan i den animerade Lejonkungen 1994, kommer tillbaka för samma roll igen. Donald Glover gör Simba, Chiwetel Ejiofor Scar, Seth Rogen Pumba och Beyoncé Nala.

Jon Favreau.
Jon Favreau. Bild: Jordan Strauss

TT har tidigare rapporterat att den tecknade filmen från 1994 drog in närmare en miljard dollar och att musikalen för några år sedan utsågs till världens mest inkomstbringande föreställning, med 6,2 miljarder dollar bara i biljettförsäljning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS