Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Så här ska Hallands konstmuseum se ut när det om- och nybyggnaderna står klara i juni 2019. Bild: Illustration: White arkitekter

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Konstmuseum byggs om och till

  Hallands konstmuseum i Halmstad byggs om och till. Museet blir nästan dubbelt så stort, får en ny park och en ny huvudentré vänd mot staden och parkområdet vid Nissan

  Hallands konstmuseum byggdes på 1930-talet och diskussionerna kring en utbyggnad har pågått i många år.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Utöver renovering av den befintliga byggnaden tillkommer en utbyggnad på 1 700 kvadratmeter med en ny huvudentré vänd mot staden och parkområdet vid Nissan. I den nya byggnaden planeras för reception, butik och ett café med uteservering med utsikt över vattnet, berättar Magnus Persson, projektledare vid Forsen, som fått uppdraget att projekt- och byggleda arbetet, från idé till färdigställande.

  Den nya byggnaden rymmer även utställningslokaler, där kraven är höga på ventilation och avfuktning. Lokalerna säkerhetsklassas dessutom enligt kammarkollegiets krav.

  – Detta gör det möjligt för museet att låna in konstverk och utställningar från andra museer och kunna visa upp dem för Halmstadborna, vilket är jättekul, säger Jimmy Andersson på Halmstads kommun.

  Om- och tillbyggnaden beräknas vara färdigställda under juni månad 2019.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.