Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Johan Lindqvist: Thåström har kvar sin starka dragningskraft

En god vän uttryckte sin Thåström-abstinens på Facebook i går. Inlägget, som var smyckat med ett Youtube-klipp från senaste turnén, fick en hel del kommentarer. Och det snabbare än du hinner säga Staten och kapitalet.

Så även om många kanske inte ställer sig upp och jublar över Way out Wests nya bokning är det också ganska många som faktiskt gör just det. Thåström har kvar sin starka dragningskraft. Inte minst efter de senaste årens starka plattor och turnéer.

De tre skivorna har burits av ett självbiografiskt, retrospektivt tema medan spelningarna har varit en ren uppvisning i hur man kan utveckla sitt uttryck. Utan att för den sakens skull tappa bort kärnan i det man har med sig från tidigare i karriären. Thåström har varit extremt fokuserad och haft med sig ett band som är hans bästa sedan Ebba Grön.

Joakim Thåström har alltid varit som bäst i brytningstider. Hans kreativitet hämtar sin näring ur förändring och uppbrott. Nu har han brutit med sin manager sedan flera år och ligger på ett nytt, litet skivbolag. Vintern och våren ägnas åt att spela in demos och grunder till en kommande platta. Spelningen i Slottsskogen blir hans ända i år.

Kanske behöver Thåström en inbetalning på kontot, gaget är sannolikt bra. Men att han väljer att ställa sig på en festivalscen när han är mitt uppe i arbetet med en ny platta, gör att det finns anledning till pepp.

Mest läst