Katrin Sundberg är programledare för Alla för en på SVT i höst. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT.
Katrin Sundberg är programledare för Alla för en på SVT i höst. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT.

Istället för Doobidoo - amerikansk frågesport

I höst kommer Katrin "Häxan Surtant" Sundberg att leda ett nytt underhållningsprogram på SVT. Det ersätter Lasse Kronérs Doobidoo, som lagts på is.

ANNONS
|

Tidigare i våras stod det klart att Lasse Kronér och SVT haft möte och beslutat att pausa det populära programmet Doobidoo.

Detta efter alla turer kring den polisanmälan som gjordes i höstas mot Kronér, som anklagades av en tidigare praktikant på SVT för för sexuellt ofredande.

LÄS MER:Nytt besked: SVT stoppar Lasse Kronérs program

Gjort efter en amerikansk förlaga

- Vi har för avsikt att jobba med Lasse igen, men i höst får Doobidoo ta en paus, så siktar vi på att sätta igång som vanligt igen 2019, sade Christina Hill, nöjeschef på SVT Göteborg till GP då.

LÄS MER:Lasse Kronér: Jag måste tänka på framtiden

Men den här hösten behövdes en ersättare. Nu är det klart att fredagssatsningen blir programmet Alla för en, som ska ledas av Katrin Sundberg, mest känd som Häxan Surtant på Barnkanalen.

ANNONS

- Vi har sneglat länge på det här programformatet. Sent i höstas, när vi insåg att behövde göra något nytt till fredagskvällarna och hade lite ont om tid så passade det bra, det fanns tillgängligt, säger Christina Hill till GP.

Programmet har en amerikansk förlaga, Hollywood game night, som leds av komikern Jane Lynch. Det går ut på att två lag med kända profiler tävlar i kluriga frågor inom musik, tv, film och ordlekar.

LÄS MER:Lasse Kronérs nya frågesport får premiär i sommar

Spelas in i Göteborg

Programmet ska spelas in hos SVT i Göteborg i augusti och premiär blir det efter valet i september. Katrin Sundberg har varit gäst i flera liknande program, men det är första gången hon leder ett själv.

- Det är så liten omsättning på programledare, för vi gör inte så många sådana här underhållningsprogram, men nu dök tillfället upp. Katrin är snabb i tanken och intresserad av frågesport, det ska bli kul att se henne gå in och ta hela ansvaret, säger Christina Hill.

Lagen lite speciellt sammansatta för att vara ett lekprogram.

- De som sitter i lagen ska känna varandra, antingen genom jobbet eller privat. Det underlättar om även programledaren har ett stort nätverk och känner många, och det gör Katrin, säger Hill.

Är det en långsiktig satsning?

ANNONS

- Jag förstår vad du menar. Vi har för avsikt att göra Doobidoo nästa år. Om det här också blir en succé så får vi försöka hitta plats för båda två i tablån.

Katrin Sundberg kommer att ha sällskap av musikern och skådespelaren Björn A Ling, känd bland annat från Smala Sussie och Ack Värmland. Han ska ansvara för musiken i programmet.

Alla för en kommer att sändas på fredagar 20.00 i SVT1 och har premiär i september.

LÄS MER:Utredningen mot Lasse Kronér läggs ner

LÄS MER:Ny förundersökning mot Lasse Kronér

ANNONS