Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

MQnIpDpvBFTQ8CeeNl77c4GhQDE.jpg

Hon spelar Esmerlanda i klassiska sagan på Göteborgsoperan

Idag presenterar Göteborgsoperan vem som kommer att tillsättas i rollen som Esmeralda, när en svensk uppsättning av Ringaren i Notredam når västkusten den 22:e september i år.

Under hösten 2018 och våren 2019 kommer det episka, mörka dramat Ringaren i Notredam gå upp på Göteborgsoperan. Delar av ensemblen har redan avtäckts för allmänheten, nu går även operahuset ut med vem som ska spela huvudkaraktären Esmeralda.

LÄS MER: Öppet hus på Göteborgsoperan

Ansvaret faller på musikalartisten Marsha Songcome, som i höst återvänder till Göteborg från London, där hon under de senaste åren har varit verksam. Göteborg är för Songcome en välbekant stad, då den 29-årige här genomgick sin utbildning på Performing Arts School Gothenburg.

– Jag är exalterad över att flytta tillbaka till Göteborg och naturligtvis oerhört glad att komma till GöteborgsOperan, där jag såg så många musikaler under min utbildning. Jag får gåshud bara jag tänker på det, säger Marsha Songcome idag i ett pressmeddelande.

Ringaren i Notredam går upp på Göteborgsoperan den 22:e september, och fortsätter sen att rulla till den 20:e april. Sammanlagt genomförs 80 föreställningar.

LÄS MER: Vad är väl en kväll på Göteborgsoperan?

Berättelsens centralgestalt, Quasimodo, kommer att tolkas av Martin Redhe Nord. I rollen som den samvetslöse ärkediakonen Claudio Frollo syns Joa Helgesson. Regisserar gör Thomas Agerholm.

Mest läst