Elizabeth Marvel som Elizabeth Keane och Claire Danes som Carrie Mathison.
Elizabeth Marvel som Elizabeth Keane och Claire Danes som Carrie Mathison. Bild: JoJo Whilden

Homeland drar igång med ny säsong

På måndagskvällen drar den igång, nya säsongen av Homeland. Otåliga kan redan nu se avsnittet på svtplay.

ANNONS
|

Carrie Mathison är kvar. Saul är kvar. Den nya presidenten är kvar. Men inte Peter Quinn, han dog i finalen av säsong 6. Eller?

När nya säsongen drar igång är det med den nyinstallerade kvinnliga presidenten vid rodret, president Elizabeth Keane (Elizabeth Marvel). Och det är riktigt stökigt. I säsong 7 möter tittarna en politisk administration lika delad som sitt land. Precis som i tidigare säsonger är parallellerna till verkliga konflikter och politiska situationer tydliga, ja kanske ändå mer i år, skriver Indie Wires Ben Travers, en av de kritiker som fått se första avsnittet av nya säsongen i förväg.

ANNONS

Och konstaterar han, kanske är världen till och med för galen för Carrie Mathison (Claire Danes) och skriver "hur det till slut går för henne i slutet av säsong 7 känns mer pressande än någonsin: det är inte bara hennes framtid som står på spel nu".

Newsdays Verne Gay skriver, också efter att ha sett ett första avsnitt, att Carrie "har blivit mer manisk (förståeligt) och Saul mer resolut. Allt har blivit upp och ner i världen och de är de enda som kan ställa allt tillrätta."

När Carries syster Maggie kommenterar den nya presidenten, som blir allt aggressivare och märkligare, med orden "vi har en president som uppträder på ett sätt som upprör alla", menar Verne Gay att det troligen är den största underdriften någon uttalat genom Homelands alla säsonger.

Homeland säsong får svensk premiär 12 februari i SVT 21.45. Dessutom finns första avsnittet ute på SVTPlay sedan 06.00 på måndagsmorgonen.

På Showtime går den upp 11 februari 21.00 .

Läs mer: Jan Anderssons inför säsong 6

Fräscha upp minnet, snabbresumé säsong 6:

Kommer du ihåg hur det startade? Första trailern, första säsongen:

ANNONS