Här kan du läsa mer om bilderna till kollaget

ANNONS
|

+ De två män till vänster som boxar varandra med händerna är Tobias Andersson, förbundsordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna SDU, och Joe Jenkins, tidigare ledare för Young independence, Ukips ungdomsförbund. Bilden är tagen i Almedalen i somras där de talade ihop

+ Mannen till vänster i talarstolen är Johan Widén, före detta SD-politiker i Enköping och en av dem som startade Folkets demonstration, enligt idéprogrammet "en enande och samlande kraft för Sverigevänliga och regim- och etablissemangskritiska åsikter" med mål att bland annat avsätta regeringen. Bilden på Widén och människorna framför talarstolen togs vid Folkets demonstration på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm i maj.

ANNONS

+ Längst fram vid döskallens mun står medborgargardet Soldiers of Odin som närvarade vid Folkets demonstration i Stockholm 2016.

+ Bilden på det andra ledet med människor bakom Soldiers of Odin är tagen under den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Borlänge 1 maj.

+ Döskallen har fått Hitlers ögon, mustasch och hår.

+ Mannen med järnröret är Kent Ekeroth, en av Sverigedemokraternas mest kontroversiella politiker. Järnrörsskandalen utspelades i Stockholm där Ekeroth och två partikollegor efter en utekväll beväpnade sig med metallrör från en byggnadsställning och partikollegan Erik Almqvist gjorde rasistiska utfall mot komikern Soran Ismail medan Ekeroth skrek "Vi försvarar oss! Vi försvarar oss!". Förra veckan fick Ekeroth ta timeout från sin plats i justitieutskottet efter en ny misshandelsincident.

+ Mannen på hästen är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Bakom honom sitter Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof.

+ Personerna på regeringsbyggnadens tak är från vänster i främre raden SD-riksdagsledamöterna Sven Olof Sällström och Josef Fransson, Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson och riksdagsledamoten och andre vice talmannen Björn Söder.

+ Bakom dem syns från vänster politikern och chefredaktören för SD-kuriren Paula Bieler, den norske högerextremisten Anders Behring Breivik, ansvarig för attentaten i Norge 2011 där 77 personer miste livet och SD-riksdagsledamoten Oscar Sjöstedt med ett ungdomsporträtt i handen från sin tid som skinnskalle

ANNONS

+ Kvinnan som sitter på taket till synagogan är SD-riksdagsledamoten Anna Hagwall som förra månaden tvingades lämnar flera av sina politiska uppdrag och inte kommer att ställa upp för omval till riksdagen sedan hon i en motion föreslagit att ingen etnisk grupp ska tillåtas att äga mer än fem procent av media för att minska Bonnierfamiljens dominans.

+ Nedanför synagogan syns oroliga judar som får polisbeskydd när de ska lämna synagogan medan Folkets demonstration pågår på Raoul Wallenbergs torg 30 meter därifrån.

+ Till höger om hästen sitter olika SD-politiker som applåderar när Åkesson ska hålla tal i Almedalen. Bilderna är tagna från fotodiket vid Almedalsscenen 2014, 2015 och 2016.

+ Längst till höger på kollaget syns Nya tiders hett omdebatterade monter på Bokmässan i Göteborg i september.

+ Mannen som kammar benan i håret är Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge.

FOTNOT. Alla de som syns på publikbilderna sympatiserar inte nödvändigtvis med de politiska sammanhang i vilka bilderna är tagna.

ANNONS