Här kan du fira internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år firas den internationella kvinnodagen över stora delar av världen. Här är några tips på hur du kan fira dagen i Göteborg.

ANNONS
|

Göteborgs universitet: Panelsamtal och utställning

Kl. 16.30-18.00. Universitetets huvudbyggnad, Vasaparken.

Hur ser genusfrågorna ut på den politiska agendan 2018? Panelsamtal med professor Lena Wängnerud och universitetslektorerna Ninni Carlsson och Helena Olofsdotter Stensöta. Moderator: Kerstin Alnebratt, föreståndare, Nationella sekretariatet för genusforskning.

Kl.11.30.-21.00. Lokal Glashuset, Valand

It´s about feminism: Utställning, föreläsning, och party

Konstkåren och A-venue arrangerar en heldag som avslutas med AW och party.

Göteborgs konsthall: Visning och work shop

Kl. 11.30 : visning av utställningen Mozart´s Ghost om internetkonst, feminism och motstånd.

Kl. 14.00: Work shop: Testa att göra dina egna memes i konsthallens meme-workshop. Inspireras exempelvis av internationella kvinnodagen eller verken i utställningen

ANNONS

Frölunda Kulturhus: Rap, improteater, soul, dans, rock

Kl. 18.30. Stora salen. Entré 50 kr.

Kaffeflickorna och syndafloden spelar och bjuder bland annat på "feministisk könsrocksinspirerad progg om rika bortskämda män, kärleken till snus, snaskiga kungaskandaler, och esbiska romanser." Det blir hiphop med Gang She Bang, Improvisationsteater med Anna Carlsson och Elin Engberg och musik av artisten Zukie Fioxu.

Folk: Föreläsningar och fest

Kl. 19.00-02.00 50 kr Folk, Folkteatern

Shadi Boroumand, advokat och mänskliga rättighetsaktivist, talar om kvinnors rättigheter i Iran.Amnesty International berättar om mänskliga rättighetsförsvarare och Azza Solimans arbete för kvinnors rättigheter i Egypten. Dokumentärfilm - Pussyhats och vårt dåliga samvete av Annika Ivarsson och Astrid Askberger. Dans kvällen lång med Bataljonen och DJ Lady Louise.

Blå stället: Feminismens roll i förorten

Kl. 18.00-20.30 Blå stället, Angereds torg. Fri entré.

Med underrubriken Om postkolonialism, kamp och organisering, uppmärksammas kvinnodagen med tal, poesi, konst, dans och musik. Programmet leds av poeten och skådespelaren Segal Mohamed.

Ett event av aktivister i samarbete med: Blå Ställets Vänner, Kvinnofolkhögskolan, Interact, Risk och Kulturhuset Blå Stället.

Göteborgs konstmuseum: Kvinna, kropp och konst

Kl. 16.00-16.30 Öppen visning

Visningen den 8:e mars rör sig genom konsthistorien och undersöker hur kvinnans kropp används på olika sätt. Vilka typer av kroppar har ansetts respektabla och varför har vissa kvinnor i konsten provocerat så mycket?

Världskulturmuseet: Lunchdans

Kl. 12.15-13.00

Varför inte starta kvinnodagen med lite dans? Här blir det lunchbeat med klubb Wonderland.

ANNONS
ANNONS