Här är påskens bästa fester!

En oförskämd bokning, radikalfeministen Björn Rostenström, en ölpromenad med hundar och klubb Gud i påskens bästa fester.

ANNONS
|
Bild: Cara Robbins

Torsdag 29/3

Alex Cameron + Jack Ladder

Pustervik, kl. 21–03, 18 år, inget inträde

Vilken oförskämd bokning. Utan att offra en spänn är det ikväll möjligt att se Alex Cameron, denna gängliga australiensare som skriver popmusik om samhällets uträknade. I åratal har jag trånat efter den märkvärdige Camerons sneda dansrörelser, svärmat över sparringpartnern Roy Molloys kåta saxofonsolon och förbannat de svenska bokningsbolagens passivitet. Och så plötsligt är det bara att gå till Pustervik och visa leg. Irriterande enkelt.

Björn Rosenström nådde skivbranschens topplista med sin första CD 1989.
Björn Rosenström nådde skivbranschens topplista med sin första CD 1989. Bild: Jorma Valkonen/TT

Björn Rosenström & Det Jvla Bandet

Valandhuset, kl. 20–03, 18 år, 185 kr

Det sägs att Björn Rosenström är utbildad jurist, vilket är ett intressant sidoyrke för en man som har skrivit låtar som Piercad i Ollonet. Visst kan Valands bokning av den radikalfeministiske trubaduren ses som ännu ett underkännande av mänskligheten i stort, men tilltaget är ändå intelligent. Istället för att för att ringa nån långsökt DJ hämtar de in en artist som vet den mänskliga psykologin.

ANNONS

Bild: Mary Altaffer

Fredag 30/3

Beery Dog Walk Through Gothenburg

Beerbibliotek, kl. 13-18, 18 år, inget inträde

Att sammanföra öl och hundar är simpelt publikfrieri: bara folk utan självrespekt kan falla för den sortens förförelsekonster. Sannolikt blir alltså Beery Dog Walk ett succéevenemang. Denna fredag kan vem som helst ta sin håriga livskamrat och vandra genom Göteborgs hundvänliga barer tillsammans med likasinnade. Promenaden inleds på Beerbliotek's Taproom, avslutas på BrewDog Bar.

LÄS MER:Göteborg är Sveriges ölhuvudstad

Klubb Gud

Bonito, 22–01, 22 år, 150 kr

Vid påsk vill arrangörer gärna hitta fram till ett klubbtema som är kul och kristet. Någon underfundigt om Jesu lidande. Hoki Mokis restaurang Bonito sänker istället anspråken och kör Klubb Gud på långfredagen. Inget mer. Mycket svårt att säga vad tillställningen kommer bestå i förutom musik av ställets två klubbchefer och ett allmänt religionsförakt.

Måns Daniel och Jessica Samuelsson på Boulebar Rosenlund.
Måns Daniel och Jessica Samuelsson på Boulebar Rosenlund. Bild: Elisabeth Alvenby

Långfredagsboule

Boulebar, kl. 13–01, 18 år, inget inträde

Långfredagen kommer med fina möjligheter till att uppgå i lidandets och självplågeriets konster. Är du på friskare humör kan du dock gå till Boulebar och kasta klot tillsammans med andra syndiga kristna, då stället håller öppet från lunch till sent. Notera: Klär du dig i helsvart behöver du heller inte betala för boulespelet.

ANNONS