Här är midsommarens bästa fester!

Jonathan Bengtsson vadar genom nostalgi, RnB och varmröka cigaretter i veckans tips.

ANNONS
|

21/6 Backyard Thursdays

M3, 22–03, 20 år, 100 kr

Nostalgi ses vanligtvis som en negativ, något vek aktivitet. Backyards sommarkvällar presenterar emellertid ett undantag: hit beger man sig i syfte att minnas tillbaka, ingen skam i det. Till när klubben fortfarande gick under namnet Magnus & Magnus och var någonstans dit allmänheten inte gick, utan viljelöst drogs. Numera omges lokalerna av en klenare gravitation, men historien bor kvar i väggarna och väser fula ord till alla besökare. Ikväll tar Shakarchi & Stranéus, två djs med brutala CV:n, hand om musiken.

LÄS MER:Shakarchi & Stranéus förtjänar mer uppmärksamhet

22/6 Midsommar: Latino Vibes

Valand, 23-05, 18 år, 200 kr

Så öppnar Valandshuset upp hela sitt präktiga innanmäte för allmänheten under midsommar. Under en helg när stan tar för vana att fälla ihop sig i viloläge, när den vita medelklassen rinner ut i skärgården som om någon hotat med att ställa till med afrobeat-spelning på Järntorget, inrättas på Valand en räddningszon för alla glömda. Temat är Latin Vibes, översatt till svenska betyder detta latinska vibbar, vilket blir intressant.

ANNONS

LÄS MER:Charmigt tillhåll utan högre ambitioner

23/6 SKY

Push, 22–03, 20 år, gratis inträde via app

”En unik upplevelse”. Arrangörerna bakom den nya sommarklubben SKY, som under lördagskvällen installeras på Pushs takterrass, tillgriper kraftiga ord. Jag gillar detta. Push har annars ett gott, även mycket dåligt, rykte. Allt beror på nivåer av bitterhet i blodet. Vill du delta i något fritt från konst och självbehärskning föreslår jag hur som helst ett besök. Åtskilliga RnB-hits, varmrökta cigg.

22/6 –23/6 Midsommarhelgen

Boulebar, 11–01, 20 år, inget inträde

Boulebar har med skärpa fastslagit att fotboll inte kommer visas i deras lokaler. Motiveringen djärv, nästan fräck. ”Vi älskar helt enkelt Boule ännu mer”, redogör arrangörerna för, i ett oförskräckt, fullständigt verklighetsfrånvänt uttalande. Men ändå. En möjlighet att avstå den massförförelse som fotboll är och åter koppla in huvudet i storsamhället. Kan vara nyttigt. Midsommarhelgen lär presentera samma balans mellan beiga byxor och boule som alltid.

Boulebar Måns Daniel - Ansvarig för boulespelandet på Boulebar Rosenlund
Boulebar Måns Daniel - Ansvarig för boulespelandet på Boulebar Rosenlund Bild: Elisabeth Alvenby

26/6 Premiär: Uteservering + The Get Down

Nefertiti, 22–03, 20 år, 100 kr

Onsdagsklubbar är sällsamma. Befolkade av semesterfirare med stora hål i bröstet där jobbstressen borde sitta, arbetslösa som pressar undan livet genom att rassla runt över spritutbudet. Ikväll nedsänker sig The Get Down över Nefertiti. En klubb där musiken målmedvetet rör sig mellan hiphop, RnB och funk - låt allt av häftigt temperament vräka ur högtalarna. Samtidigt premiäröppnar uteserveringen, för oss med en frostig relation till tak och väggar.

ANNONS

LÄS MER:Powerballadkväll utan sorger

ANNONS