Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Här är helgens bästa fester

En dos italodisco, en längtan om att bli höginkomsttagare och stillhet, frid och jazz trängs i helgens guide till de bästa festerna.
20180110PW_italodisco04.jpg
Francesca e Luigi och Italo bitches.Foto Per Wahlberg. Bild: Per Wahlberg

Fredag

Italo Bitches + The Commotion. Pustervik, 22–03, 20 år,100 kr

Du behöver egentligen inte ens lyssna på Mira Aasma och Anna Törnqvists singel Pussy Like That. Bara bandnamnet Italo Bitches är tillräckligt för att övertyga den mest förbittrade skrotnisse om att Göteborgs musikliv inte är helt uträknat. Och Pustervik är så nära till allt annat. Förtjusande att inleda kvällen på ett ställe där du inte behöver ha med dig ståltermos och nån stabbig räkbaguette för att överleva resan tillbaka mot innerstan.

b2b + Glädt och Nylander. M3, 22–02, 23 år, 120 kr

Det är ändå lite spexigt att alla som heter Magnus kommer in gratis ikväll på m3. Eller förlåt, nu är jag tråkig som en hög med uppbrutet badrumskakel igen. Nåväl, kanske kommer kvällens duo Magnus & Magnus inte med riktigt samma tyngd längre, men parhästarna är fortfarande pålitliga plattvändare. Du slipper kalla Spotify-listor, ”Trust No Man”-halsband och enorma, ängsliga hoodies med tribalmönster.

Johan Lejonhufvud + Leo Lindberg + Adam Ross. Unity Jazz, 20–01, 20 år, 140 kr

Är fortfarande så tilltufsad efter nyårsnatten att jag begär stillhet, frid och någon som heter Johan Lejonhufvud som kör jazz tills lugnet Hawaiikluckar i huvudet. Det går också att äta på Unity Jazz, och har du riktigt riv i bröstet går det alltid att glida över på upplevelsesafari på Champagnebaren mittemot. Alla är så surrealistiskt strama där inne.

stream-binary
Bild: David Scherman

Lördag

Voy Bonage. Barabicu, 22-02, 23 år, inget inträde

Jag skulle vilja kalla Barabicu ett moget ställe. Som ett gött litet äpple du lagt i fönstret några soliga timmar. Nära till kanalen också, om Voy Bonage är så tråkiga att du känner för att desertera in i ett annat element. Nu tror jag inte att kvällens dj-duo är särskilts usla alls, de är säkert riktigt vassa. Men det är ändå min journalistiska plikt att informera er om era möjligheter. Det finns vatten i närheten.

Basque. Magasinsgatan, 16–02, 20 år, inget inträde

Känner du också, i tid och otid, ett omisskännligt behov av att låtsas vara höginkomsttagare? Begrav dina klasskomplex på Basque. Varning! Iaktta största möjliga försiktighet med tapas-skålarna. De känns instinktivt så himla gratis. Samma känsla av att ha blivit bestulen varenda gång jag står vid utgången och plötsligt behöver betala. Jag är lättlurad som en stor hund, 75 procent Berner Sennen.

Läs mer om GP Klubb
Mest läst