Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  GP Klubb guidar till veckans bästa fester

  GP:s klubbskribent går på tap take over, slungas tillbaka i hiphopnostalgi och lyssnar på en röst som kan få en tegelsten att gråta i veckans fem bästa tips.

  Torsdag 22/2

  Alice Boman (+ Albert Af Ekenstam)

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Oceanen

  19-01, 20 år, inget inträde

  Alice Boman sjunger så tegelstenar gråter, äger en melodikänsla som Benjamin Syrsa hade ätit upp sina damasker för. Den Malmöbaserade sångerskan, som har varit borta från offentlighetens ljus länge, kör äntligen några spelningar i vår. Ikväll på Oceanen. Få bortförklaringar, jag kan godta en vild form av påssjukan, är bra nog för att missa detta.

  Alice Boman. Bild: Jesper Berg

  Fredag 23/2

  Ms Anthrax @ Valand Friday

  Valand

  23–03, 20 år, 120 kr

  Man måste sätta sin tillit till Axel Frändemark. Det är viktigt att tro. Ikväll arrangerar han fest och har bokat Miss Anthrax, som både kan ställas till kategorin ”kompetent DJ” samt påminner mig om läkemedlet Atarax. Skoj! Valand ska också ha blivit mer av en välslipad festapparat i och med Frändemarks inflytande. Välkommet, när man tänker tillbaka på den vantolkning av begreppet underhållning som bedrevs här innan.

  Ekvatorsbaren

  20–02, 20 år, inget inträde

  Simmer Down

  Simmer Down har ett ”schysst soundsystem” enligt arrangörerna, och får denna fredag besök av härliga Ekvatorsbaren. Gästspelar gör också nån kille som kallar sig Leo ”Leolyxxx” Hallin. Kan bli trångt, intimt och febrigt. I vilket fall som helst utlovas slösaktiga mängder baktakt.

  *DJ Grandmaster Flash 2006. . Bild: HENNY RAY ABRAMS

  Lördag 24/2

  Grandmaster Flash

  Trädgårn

  19–23, 20 år, 295 kr

  Denna lördag intar hiphop-pionjären Grandmaster Flash och hans entourage Trädgårn. Ett tillfälle att transportera sig tillbaka till tiden då rap bara var en obskyr liten skitgenre, långt ifrån den vita innerstadskillens hungriga kolonialblick.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.