Stephen Langridge får nytt jobb.
Stephen Langridge får nytt jobb. Bild: Per Wahlberg

Göteborgsoperans chef får nytt toppjobb

Klassiska operahuset Glyndeborne lockar Göteborgsoperans konstnärliga ledare att lämna i förtid.

ANNONS
|

Stephen Langridge har jobbat som konstnärlig ledare för opera och drama på Göteborgsoperan sedan 2013 och hans kontrakt har också förlängts, inte minst för att han skulle kunna arbeta med den stora satsningen på Nibelungens Ring, som operahuset drar igång nu till hösten och som ska gå i mål lagom till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

LÄS MER:Göteborgsoperan storsatsar på Wagner

Nu lämnar Stephen Langridge Göteborg redan under nästa år, sommaren 2019, men han kommer att fullfölja uppdraget med Nibelungens Ring, som slutförs i november 2021.

Erbjudandet från klassiska brittiska Glyndeborne, blev svårt att motstå för Stephen Langridge.

– Göteborgsoperan är ett på alla sätt enastående operahus, där jag har trivts oerhört väl under fem år. Uppdraget för Glyndebourne är det enda som jag skulle kunna lämna Göteborgsoperan för, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

"Lycka till"

Göteborgsoperans vd Christina Björklund önskar Stephen Langridge lycka till med det nya uppdraget.

– Det här är på alla sätt ett drömjobb för Stephen Langridge och vi önskar honom varmt lycka till. Han brinner för att utveckla operakonsten och för att nå ut med högkvalitativ scenkonst till en ny publik. Han har varit internationellt efterfrågad i många år och det är bara att gratulera Glyndebourne till en fantastiskt bra rekrytering, säger hon i ett pressmeddelande.

Ny chef sökes

Rekryteringen av en ny konstnärlig ledare för opera/drama påbörjas så snart som möjligt. Till dess att en ny konstnärlig ledare är på plats kommer ansvaret delas mellan biträdande operachef Anders Ottoson och administrativ chef opera/drama Lena Vedin Almung.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS