Den nu våldtäktsanklagade filmstjärnan har varit en ofta återkommande gäst på filmfestivalen i Cannes. Här är festivalpalatset där tävlingsfilmerna visas.
Den nu våldtäktsanklagade filmstjärnan har varit en ofta återkommande gäst på filmfestivalen i Cannes. Här är festivalpalatset där tävlingsfilmerna visas. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Fransk filmstjärna anklagas för våldtäkt

En 22-årig skådespelerska pekar ut den franska superstjärnan, skriver BBC.

ANNONS
|

Skådespelaren själv förnekar bestämt att någon våldtäkt skulle ha ägt rum, säger hans advokat till nyhetsbyrån AFP.

Anklagelsen mot den 69-årige mannen, som är en av Frankrikes allra mest kända skådespelare, kommer från en 22-årig fransk kollega. I måndags polisanmälde hon händelsen till polisen i Lambesc i södra Frankrike.

En åklagare i Paris blev senare kontaktad.

Hävdar sin oskuld

Franska medier har rapporterat om den påstådda våldtäkten, som ska ha ägt rum tidigare denna månad i ett av filmstjärnans hem i Paris.

Den 22-åriga skådespelerskan är enligt BBC bekant sedan tidigare med skådespelaren. Enligt sin agent är hon "fullständigt uppriven" av det inträffade, uppger franska nyhetskanalen BFMTV.

ANNONS

Filmstjärnans advokat, Hervé Temime, är övertygad om att hans klient kommer att frias. "Jag har haft ett långt möte med min klient och jag är absolut övertygad om att han är oskyldig vilket jag hoppas snart kommer fram" sa han till franska Info radio.

Till sin advokat säger filmstjärnan att han är "skakad" över anklagelserna, och att våldtäkt går emot "allt han är och respekterar".

Som skådespelare har han varit verksam sedan 1960-talet både i Frankrike och i större Hollywoodproduktioner.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS