"Jag hade önskat att kultursvängen var mer öppen för alla" säger Viggo Norman Andersson, en av arrangörerna bakom endagsfestivalen Live under bron.
"Jag hade önskat att kultursvängen var mer öppen för alla" säger Viggo Norman Andersson, en av arrangörerna bakom endagsfestivalen Live under bron. Bild: August Bonde

Festivalen som skapades ur tonårsfrustration

Det måste finnas livemusik för de som inte har fyllt 18. Det tycker Viggo Norman Andersson, sångare i En droppe bas och en av arrangörerna bakom endagsfestivalen Live under bron.

ANNONS
|

På onsdag den 27 juni anordnas Live under bron för andra året i rad. Arrangörerna utlovar livemusik, picknick och en "go vibe" under Älvsborgsbron utanför Röda stens konsthall.

Viggo Norman Andersson, nyligen fyllda 18 år och student på Rytmus musikgymnasium, arrangerar evenemanget tillsammans med sina bandkompisar i En droppe bas. Idén föddes ur en vilja att skapa någonting för alla – också de minderåriga.

– Förra året var jag 17 och när du är där i gränslandet, finns det inte så mycket du kan hitta på i kulturväg. Det finns livemusik men den är väldigt begränsad och ytterst få ställen är öppna för allmänheten. Det skulle väl vara Kulturkalaset då en gång om året. Vår idé är att öppna upp och göra ett gratisevenemang som finns till för alla, säger Viggo Norman Andersson.

ANNONS

Hur ser upplägget ut inför årets Live under bron?

– Åtta band kommer att spela och eftersom vi gör det tillsammans med Röda stens konsthall, så kommer det att finnas småsaker att göra vid sidan av. Käka korv till exempel. Förra året var första gången vi arrangerade någonting och det kom 3-400 personer. Då kände vi bara "wow".

Vad kan man vänta sig som besökare?

– Gött häng, fint sommarväder och go livemusik. Platsen är underanvänd och det känns roligt att sätta liv i den genom musik. Det är ett mecka för alla som bor i Göteborg, säger Viggo Norman Andersson.

Live under bron 2018

Om: Musikfestival under Älvsborgsbron onsdagen den 27 juni kl 16-20. Genomförs med stöd från Göteborg stad Kultur/En snabb slant och Röda sten konsthall.

Line-up: De lokala banden Rhino, Internet friends, Luna Kristy, En droppe bas med flera.

ANNONS