Får man verkligen skämta om allt?

Under sommaren har frågan varit hetare än på länge. Vart går egentligen skämtets gränser – får man verkligen skoja om allting, även om någon kan ta illa upp? GP:s kulturchef Björn Werner och GP:s krönikör Ina Lundström diskuterar frågan i Way out west-studion.

ANNONS
|

Den omdiskuterade karaktären Mr Cool har bidragit till debatten om vad man får och inte får skämta om. Björn Werner och Ina Lundström ger sina synpunkter i ämnet i GP:s Way out west-studio.

– Jag tycker absolut att man får skämta om allt. Man får ju inte bryta mot lagen vad det gäller att hänga ut namngivna personer och sådana saker. Men att man får skämta om vad man vill tycker jag är ganska självklart, säger GP:s krönikör Ina Lundström.

GP:s kulturchef Björn Werner stämmer in.

– Det kan vara olika mycket passande men det spelar ju egentligen ingen roll vad gäller om man får eller inte för det tycker jag absolut man ska få göra, säger han.

ANNONS

Ina Lundström förstår samtidigt att Mr Cools låt som fått kraftig kritik i flera omgångar, senast nu under sommaren, upprör många.

– Men det jag tycker är konstigt är att man sätter ett likhetstecken att skämta om någonting och att tycka att någonting är roligt, säger hon.

Se hela samtalet i klippet ovan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS