Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Emma Molin sommarpratar den 12 augusti. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Emma Molin har lagt pusslet

  Emma Molin från Grotesco pratar om strukturerna i humorbranschen i sitt sommarprat.

  Sommar i P1

  Emma Mohlin, komiker

  ”Lägg pusslet”, upprepar skådespelaren och manusförfattaren Emma Molin i sitt sommarprogram och syftar på strukturerna i branschen. Hon är medlem i humorgruppen Grotesco och fick stort genomslag för sitt avsnitt Ladies night, som handlade om just detta, i deras senaste serie i SVT. Henrik Dorsin blev hon kompis med på gymnasiet då han som 17-åring var "en av Lidingös äldsta personer".

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Det är ingen tvekan om att den här sommarvärden arbetar med humor; hon är subtilt vass och bjuder alldeles lagom mycket på sig själv – ett proffs. Barndomens scenskräck botades med skådespeleri och historien om hur Emma och hennes kompisar använde tunnelbanesträckan T-centralen-Ropsten som scen är helt underbar. Också fint att höra att det fantastiska tv-programmet ”Livet i bokstavslandet” var det roligaste av alla jobb (trots att man måste ta hänsyn till sin roll som barnidol även i trängda lägen).

  Emma som lagt pusslet är underhållande men kräver att man lyssnar ordentligt; humor kan vara bara ett par ord eller en paus vid rätt tidpunkt.

  Sommar i P1 13/8: Paul Svensson, kock

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.