Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

collage.jpg

Detta får du inte missa i helgen

GP:s klubbskribent Jonathan Bengtsson guidar till en blandning av kolhydratsgrottor, utmärkta fyllor och historiska quiz i veckans bästa fester.

14/12

Julfest + Janka Nabay & The Bubu Gan

Folk, kl. 21–02, 23 år, fritt inträde

Julfester är bara blinkande kolhydratsgrottor fulla av synd. Här inne lurar uppdämd sexualitet, krökta drömmar och alldeles för många deciliter dålig sprit. Någonting i mig vill att Folk ska erbjuda precis den sortens blöta kabaréföreställning. Förmodligen blir det bra musik i loungen och lite tam julstämning och så går man över Olof Palmes plats vid klockan två och tänker ”helvete vad död han är ändå Palme”.

15/12

Per Hammar

Locatelli, 22–02, 23 år, fritt inträde

Gillar Locatelli! Jag skojar lite med er: allt jag vill åt är Per Hammar. Sedan jag såg honom köra i Lund för tio år sen har hans närvaro i båset alltid varit förenad med grov fest. Jag vet inte riktigt vad helsingborgaren gör för musik, men jag vet att han ger mig styrka. Inger samma känsla hos mig som jag misstänker att ett podavsnitt med Hanna & Amanda ger en estetiskt bränd, allvarligt storstadsgalen människa.

16/12

Jul med Franska Trion + Sumie

Pustervik, 20 år, 19–22:30, 295 kr

Franska Trion har en albumtitel som jag verkligen håller av: Som ett spjut genom dagarna. Bandets nya skiva Los Angeles når väl inte samma höjder rent namnmässigt – däremot är bara låten Bingohallen anledning nog att terrorisera Pustervik ikväll. En sotsvart liten jullåt. Bandets senaste singel Harry Belafonte slår an samma fina ”Lars Winnerbäck har beklagligt nog drabbats av en fruktansvärd seriestroke”-ton. Och jag vet: Pustervik är Pustervik. Men ibland kan ställets sensationella brist på överraskningar vara behaglig.

16/12

Jamaican Sound Christmas Bash + Axxionpack Sound

M3, 22–03, 23 år, 120 kr

Axel Frändemark (Axxionpack) verkar sympatisk och är ändå någon form av dancehallminister här på västkusten. Och jag behöver verkligen göra något åt min oursäktligt snäva musiksmak – gillar bara vit killrock. Att besöka M3s julfest ikväll känns därför både uppbyggligt och förnuftigt. I rent studiesyfte alltså. Block och penna och en inplastad ostfralla för blodsockret.

18/12

Tidningen Historiskan quizzar

Oceanen, 17–20, 18 år. Fritt inträde

Har hört vissa obekräftade rykten om att quiz ska vara ”kul”. Ett lustigt missförstånd. Quiz ger på sin höjd en känsla av lättnad när man tar hem allting. Den uppblåsta självbilden sölade inte ihop till en varklump idag heller. Går det illa vill man i vanlig ordning sätta eld på Hisingsstrandens skeppsvarv och spränga Älvsborgsbron och hoppa ner i havet och knäcka en bergstorsk. Hoppas på vinst när tidningen Historiskan kör. Uppskattar även att DJ Feministpsykos ska komma och vända plattor. Det är faktiskt ett helt okej namn, i en svår och prövande tid när de flesta dj-nicks faktiskt bara är sämst.

Läs mer om GP Klubb
Mest läst