Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Daniel Norbergs senaste tv-satsning drog miljonpublik

Det går bra för uddevallasonen Daniel Norberg. Säsongens sista avsnitt av Mumbo Jumbo drog över en miljon tittare till TV4.
– Om det blir ytterligare en säsong kanske vi kan bli lite mer självgående, säger han.

Under hösten har Daniel Norberg varit aktuell med humorshowen Mumbo Jumbo. Tillsammans med komikerna Louise Nordahl, Christian Åkesson och Shanthi Rydwall-Menon har de underhållit publiken.

Senaste avsnittet fredagen den 7 december lockade 1 090 000 tittare. Det innebar att programmet var sjätte mest tittat på i samtliga kanaler den dagen. Då i konkurrens med program som Idol, Skavlan och Rapport.

Daniel Norberg..

– Jag har inte hört något dåligt och det har inte blivit sågat heller. Folk är väldigt glada och folk i branschen säger att det håller en hög nivå. Jag hoppas att folk tycker det varit skoj, säger Daniel Norberg.

I Mumbo Jumbo tolkar deltagarna olika svenska kändisar genom sketcher. Men det är svårt för Daniel Norberg att välja en favorit.

– Jag har gjort Glenn Hysén några gånger. Det var kul och väldigt lätt. Jag kan ingenting om fotboll, men ändå fick jag spela Glenn. Men en jag kom på jag nästan gillar mer är Stefan Löfven. Den har jag tolkat helt fritt och jag tror tittarna kommer minnas honom, säger han.

Nu hoppas Daniel Norberg på ytterligare en säsong av Mumbo jumbo. Programmet har sänts i TV4 klockan 21.30. Det innebär att många tittare suttit kvar framför tv:n i Idolpausen innan man får reda på vem som åker ut. I fredags var det final och det kan ha hjälpt Mumbo Jumbo att nå över en miljon tittare.

– Som första säsong är det kanon att vi legat där och fått hjälp. Men om det blir ytterligare en säsong kanske vi kan bli lite mer självgående. Men jag tror det varit jättebra för oss. Det känns som det kanske är samma tittare, familjen som tittar på tv, säger Daniel Norberg.

Men tittar han på Idol då? Njea. Men just finalen såg han. Vann gjorde göteborgaren Sebastian Walldén.

Vann rätt person?

– Han var mer stabil, men jag förstod det som att hon (Kadiatou Holm Keita, reds. anm.) var sjuk och då är det inte lätt.

1 090 000 tittare skulle kunna ses som en seger det med. Det ska nu firas med en nöjeskryssning till Åland. Sedan är det julvila som gäller.

– Först ska jag ta den här färjan, Cinderella, som blir ett avslut och säga hejdå till alla. Sedan vet jag inte i ärlighetens namn. Vi har väldigt få datum inbokade nästa år så det blir ett litet äventyr. Annars har vi våra melloparodier som kommer i mars. Sedan kanske man inte måste jobba varje dag, säger Daniel Norberg och gäspar.

LÄS MER: Daniel Norberg om tv-satsningen Mumbo jumbo: "Väldigt nervös"

Lite julledigt kanske?

– Ja, jag ska hem till Uddevalla och leva life. Det blir härligt att komma hem.

Fakta: Tittarsiffror

19 oktober: 839 000 tittare

26 oktober: 801 000 tittare

2 november: 781 000 tittare

9 november: 793 000 tittare

16 november: 924 000 tittare

23 november: 947 000 tittare

30 november: 734 000 tittare

7 december: 1 090 000 tittare

Mumbo Jumbo sändes i TV4 på fredagar klockan 21.30. Mätningen omfattar programmen i SVT1, SVT2, TV3, TV4 och Kanal 5 på fredagen. I topp syns program som Idol 2018, Skavlan, Rapport, Alla för en och Lokala nyheter.

Källa; MMS (Mediamätning i Skandinavien).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.