Oscarsvinnaren Mahershala Ali spelar Wayne Hayes i den nya säsongen.
Oscarsvinnaren Mahershala Ali spelar Wayne Hayes i den nya säsongen. Bild: Richard Shotwell/Invision/AP

Då kommer True Detective tillbaka

Det har gått mer än tre år sedan det senaste avsnittet av den populära serien först sändes. Nu har beskedet kommit att den tredje säsongen får sin premiär på HBO Nordic den 14 januari nästa år.

ANNONS
|

När True Detective först kom 2014 blev serien omåttligt populär. Den vann fem Emmy-statyetter och hyllades av kritikerna.

Ett år senare var därför förväntningarna höga inför säsong två. Men för många blev det nog en besvikelse. Det hela slutade med en flopp och nu är det troligen med delade känslor som fansen till serien laddar inför den kommande tredje säsongen.

Där kommer serietittarna att få möta Mahershala Ali i huvudrollen. Skådespelaren vann senast en Oscar i kategorin bästa manliga biroll för sin rollprestation som Juan i Moonlight.

Nu ska han spela Wayne Hayes. En utredande polis i nordvästra Arkansas i en historia om ett makabert brott.

ANNONS

I promon utlovas ett "mysterium som tätnar över flera årtionden" och händelseförloppet ska iscensättas i tre olika tidsperioder.

Utöver Mahershala Ali är Carmen Ejogo och Stephen Dorff med på rollistan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS