Bruce Springsteen på Ullevis scen 2012. Nu kommer en av de båda konserterna på platta.
Bruce Springsteen på Ullevis scen 2012. Nu kommer en av de båda konserterna på platta. Bild: Roger Larsson

Bruce Springsteen släpper liveplatta inspelad i Göteborg

Här är Bruce Springsteens överraskning till de svenska fansen. Den hyllade konserten på Ullevi 2012 släpps på platta.

ANNONS
|

Springsteen har sedan några år tillbaka plockat upp konserter ur arkivet, fixat till ljudet så att det håller toppklass, och släppt dem via sin hemsida. Både nedladdningsbart digitalt och som fysiska cd som kan beställas hem till brevlådan.

Se bilderna från Ullevikonserten 2012:

Live-published photos and videos via Shootitlive

Första fredagen i månaden brukar vanligast innebära ett nytt släpp. Men den här gången var det lite speciellt. I alla fall för de svenska fansen. Mitt i corona-tider kommer inspelningen från den hyllade och i Springsteen-sfären närmast klassiska spelningen på Ullevi i Göteborg den 28 juli 2012.

Konserten inleddes med "Who'll stop the rain" och sedan bjöds på sällan spelade "Frankie", "Lost in the flood" och "Where the bands are".

ANNONS

Kvällens höjdpunkt var dock när Springsteen för första gången sedan vännen och bandkollegan Clarence Clemons död plockade fram saxofonistens paradnummer "Jungleland". Brorsonen Jake Clemons som tagit den lediga platsen i bandet fick framföra det klassiska solot.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS