Bianca Ingrosso slår tillbaka mot regeringen

Regeringen kritiserade Bianca Ingrossos festnatt i Båstad - nu slår Bianca Ingrosso tillbaka mot Morgan Johansson. – Jag har antikroppar och får vara var jag vill, säger Ingrosso till Expressen.

ANNONS
|

Bianca Ingrosso, och en hel trupp med influencers, var ute och kände på Båstads nattliv den gångna helgen. Detta går att se i ett av 26-åringens senaste inlägg på sin youtube-kanal, som heter "Festa med oss i Båstad". Detta inlägg blev sedan föremål för hård kritik från flera av Bianca Ingrossos följare, med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring social distansering under coronapandemin. Ingrosso och hennes kollegor kan ses bryta mot dessa åtskilliga gånger i videoklippet.

På torsdagsförmiddagen kommenterade också en företrädare från regeringen.

Under torsdagens pressfika berörde justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) influencerns festnatt, med anledning av coronaviruset och hur läget ser ut i landet. Johansson sa då:

ANNONS

– Det är djupt olämpligt om människor hamnar väldigt nära varandra. Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden.

”Jag har antikroppar och får gå vart jag vill”

Han bygger ut sitt resonemang i tidningen Expressen.

– Det är precis i den här typen av miljöer, med många på samma plats som står tätt, där viruset riskerar att spridas. Det här handlar om deras egen hälsa och alla andra som påverkas av hur de och andra beter sig. Det sänder ut ett budskap till samhället.

Bianca Ingrosso har nu också svarat Morgan Johansson, i ett sms till Expressen nöje.

”Jag följde alla regler som nattklubben hade. Hade ett avstånd på minst 3 meter per bord och vi var inte mer än 10 personer per bord som är enligt regler. Jag har även antikroppar och får egentligen vara vart jag vill”.

Hon fortsätter:

– Polisen var även där och hade allt under kontroll.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS