Att rimma är att försvinna i en dimma

Så här dan före dan före dopparedan är det många som försöker sig på lite julklappspoesi.

ANNONS
|

Du behöver inte vara en ytlig person för att tycka att det som klistras, tejpas eller lackas fast utanpå paketen är viktigast. Julrimmen. Välavvägda, lagom avslöjande. Korta och koncisa eller långa och slingriga. Helst inte krystade. Och den som stup i kvarten rimmar på ordet "klapp" är bara slapp! Tänj din fantasi och rimmet kan bli en rebus, eller varför inte en limerick just i jul. Allt är möjligt – utom att avslöja paketets innehåll, för det är en av de sju dödssynderna. Åtmistone i vår familj.

Vad ska du tänka på i övrigt, när du går in i din rimdimma? Rimmet ska ha en bra slutkläm, och gärna innehålla detaljerad men oprecis information om det inslagna föremålet.

ANNONS

Orkar din trötta hjärna nu inte tänka ut rim på Netflix eller swish finns dessutom hjälp att få. www.rimstugan.se är en av flera sajter som erbjuder sista-sekunden-hjälp. Över 65 000 desperata personer har sedan första december fuskat med rimmen på detta händiga sätt. Du kan också, för sextonde året i rad, tävla i julrim via denna sajt. Vinnaren får en kristallvas från ett känt svenskt glasbruk.

ANNONS