Alice har designat Christina Aguileras turnékläder

"Det känns mäktigt att visa svensk design för världen". Det säger Alice Jardesten, som designat kläder artisten Christina Aguilera just nu har på sin USA-turné.

ANNONS
|

Alice Jardesten, 25 år från Göteborg, tog examen från Textilhögskolan i Borås i somras, där hon studerat modedesignprogrammet.

Nu har hon specialsytt två av de plagg Christina Aguilera bär under sin pågående turné Liberation Tour.

Bild: Philip Macìas

– Plaggen har attityd men flörtar samtidigt med det sensuella. Min design präglas av 80-talets power suits med accentuerade axlar, tajt midja och mycket bröst och rumpa, vilket går i linje med Aguileras image, säger Alice Jardesten.

Allt började när hon visade sin examenskollektion på Stockholms modevecka.

LÄS MER:Brynjar Sigurðarson får Torsten och Wanja Söderbergs pris

– Kort därefter kontaktade Christina Aguileras stylist mig för att låna ett plagg ur kollektionen, hon hade sett visningen digitalt efter att Vogue lyft upp den.

ANNONS

Blev förvånad

Christina bar sedan plagget på Harper’s Bazaar Icons efterfest under modeveckan i New York

– Jag hade inga jätteförväntningar på att hon skulle ha på sig kläderna. Så det blev väldigt oväntat. Jag vaknade en söndagsmorgon och då var telefonen full av sms.

Vad tänkte du då?

– Jag tänkte, "det här händer inte".

Men så var det. Därefter fick Alice uppdrag att designa två plagg till artistens USA-turné.

LÄS MER:Imenella ger tjejerna ordet

– Jag skapade två looks baserade på min tidigare design, men i ny tappning, en frack och en vit långklänning.

Vad betyder det här för dig?

– Det betyder väldigt mycket med ett internationellt erkännande på den här nivån, både stylisten och artisten är så etablerade, det känns väldigt kul. Att få ut svensk mode i världen känns också bra mäktigt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS