Sweden Rock Festival ställs in. Arkvibild.
Sweden Rock Festival ställs in. Arkvibild. Bild: Hanna Franzén /TT

Sweden Rock ställer in årets festival

Sweden Rock Festival 2020 ställer in. Det meddelar festivalen på sin hemsida efter en längre period av arbete med att försöka senarelägga festivalen. Köpta biljetter kommer att gälla för festivalen 2021.

ANNONS

Artister som var klara för sommarens hårdrocksfest i Sölvesborg var bland andra Guns n' Roses, Volbeat, In Flames och The Hellacopters. TT har varit i kontakt med Mats Natvig, vd för Sweden Rock, som inte vill kommentera beslutet utan hänvisar till hemsidan:

"Vi vet att Sweden Rock Festival är en av årets höjdpunkter för många av våra besökare. Festivalen har även har stor betydelse för åtskilliga andra, så som crew, leverantörer, samarbetspartners, föreningar, försäljare, campingar, hotell med flera. Det är många som under lång tid har jobbat hårt med olika typer av förberedelser inför ännu en så gott som slutsåld festival" skriver festivalen och fortsätter:

ANNONS

"Beslutet att ställa in har därför inte tagits lättvindigt, utan in i det sista har vi lagt mycket tid och energi på att utforska alternativa lösningar. Vi riktar nu om arbetet och lägger all fokus på 2021 års festival istället, och lovar att göra allt i vår makt för att nästa års festival ska bli den bästa någonsin."

"Tar ett stort ansvar"

Joppe Pihlgren på branschorganisationen Svensk Live berömmer Sweden Rocks ledning och säger att de landat i en bra analys av läget.

– De tvingas nu satsa på 2021 i stället för 2020 och det är tråkigt men jag upplever dem som superprofessionella, de tar ett stort ansvar och de försöker hjälpa även föreningslivet.

Pihlgren tippar att Sweden Rock kan komma igen med ny kraft nästa år och att situationen vi befinner oss i nu, med inställda konserter och festivaler, förmodligen bara ökar suget efter livemusik.

– Det är ett extremt pressat läge för arrangörer just nu. Ingen kan sia säkert om framtiden men allt handlar ju om på vilket sätt vi så småningom lättar på restriktionerna. Att det görs på ett bra och säkert sätt, så att vi slipper stänga ned igen.

När det gäller köpta biljetter till Sweden Rock kan de återlösas men biljetterna till årets festival kommer automatiskt att gälla för festivalen 2021.

ANNONS

Sweden Rock 2021 ska äga rum 9-12 juni.

Miranda Sigander/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS