Nintendo Switch-spelet Animal crossing new horizon har sålt i 22 miljoner exemplar sedan det släpptes i slutet av mars. Pressbild.
Nintendo Switch-spelet Animal crossing new horizon har sålt i 22 miljoner exemplar sedan det släpptes i slutet av mars. Pressbild. Bild: Nintendo/TT

Succén fortsätter för Animal crossing

ANNONS

Det har gått bra för den japanska speljätten Nintendo under pandemin. Det vittnar bolagets rapport från första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, som inleddes 1 april, om, skriver spelsajten ign.com.

Hittills har Nintendos konsol Switch sålts i över 61 miljoner exemplar, och företagets nettovinst ökade med 500 procent jämfört med samma period i fjol.

Storsäljande spelet "Animal crossing: New horizons", som snabbt blev ett av de bäst säljande spelen till Nintendo Switch, har nu sålt i över 22 miljoner exemplar och har seglat upp som det andra bäst säljande Switch-spelet bakom gokartspelet "Mario kart 8 deluxe" med nästan 25 miljoner sålda exemplar.

ANNONS

"Animal crossing" handlar om att ta hand om sitt boende och sina djurvänner på en ö. När det släpptes i slutet av mars tog det bara elva dagar innan spelet hade sålts i nära 12 miljoner exemplar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS