'Unknown 9: Awakening' ser påkostat och intressant ut. Pressbild.
"Unknown 9: Awakening" ser påkostat och intressant ut. Pressbild. Bild: Bandai Namco/TT

Sju storspel från årets Gamescomsöppning

Årets digitala upplaga av den tyska jättespelmässan Gamescom har inletts. Flera kommande storspel pockade på uppmärksamhet vid öppningskvällen.

ANNONS

– 2020 har varit ett väldigt annorlunda år för spelevenemang, sade Geoff Keighley, som stod som programledare för den webbsända öppningskvällen.

Vanligtvis lockar mässan i Köln hundratusentals besökare, där skapare och spelare möts. Men covd-19 har tvingat mässan att flytta online, till ett tredagarsevenemang med presentationer och prisutdelningar via nätet i stället. Och det som normalt skulle visas upp framför en mässpublik får nu i stället strömmas till tittarna.

Flera utgivare passade på att visa upp material från sina kommande spel. Activisions actionserie "Call of duty" flyttar till 1980-talet i "Black ops cold war". Som vanligt är det snabbt och snyggt skjutande och explosioner i massor som utlovas, enligt en ny trailer för spelet, som kommer den 13 november.

ANNONS

Flicka med krafter

Bandai Namco presenterade "Unknown 9: Awakening". Titeln till trots är det inte den nionde uppföljaren, utan ett helt nytt spel det rör sig om. Flickan Haroona växer upp som gatubarn i indiska Calcutta och får mystiska krafter som hjälper henne att kliva in i en annan dimension. Det rör sig om kanadensiska Reflector Entertainments premiärspel, men bakom företaget står veteraner som tidigare har arbetat med "Assassin's creed"- och "Far cry"-serierna.

På tal om andra dimensioner så bjöd Sonyägda Insomniac på mer från "Ratchet & Clank: Rift apart", i en sju minuter lång demonstration. Det bekräftades även att "Rift apart" kommer i samband med att Playstation 5 släpps senare i år.

Efterlängtat fantasy

Senaste fantasyspelet i "Dragon age"-spelet kom 2014, och sedan dess har utvecklaren Bioware funderat på hur världen Thedas ska gestaltas i nästa generations konsoler. Men trots att sex år har gått – och oräkneliga fans otåligt står och stampar – så beskriver Bioware att man fortfarande är tidigt i utvecklingsfasen.

Men några konceptbilder och ögonblickskorta klipp från "Dragon age 4" visades upp , och några av skaparna gav sin syn på processen, där beslutsfattande och relationerna med följeslagarna beskrivs som extra viktiga.

– Den här gången ville vi berätta en historia om vad som händer när du inte har krafter, sade manusförfattaren Patrick Weekes.

ANNONS

Svenskspel prisades

Den 11 februari kommer "Little nightmares 2", utvecklat av Malmöstudion Tarsier, till PS4, Xbox One, Switch och pc. Mer från spelet visades upp på mässan, och titeln utsågs dessutom till årets bästa Switchspel.

"Lego star wars: Skywalker saga" är det kanske mest ambitiösa Lego-spelet hittills, och en matig trailer som visade upp rymdstrider och podracing, sändes. Spelet var tänkt att släppas i år, men har skjutits upp till någon gång nästa år.

EA presenterade mer av sin VR-version av andravärldskrigsskjutaren "Medal of honor: Above and beyond", som släpps den 3 september.

Gustav Sjöholm/TT

Nästa 'Call of duty' utspelar sig under kalla kriget. Pressbild.
Nästa "Call of duty" utspelar sig under kalla kriget. Pressbild. Bild: Activision/TT
VR-versionen av 'Medal of honor' sätter spelaren i mitten av andra världskrigets slagfält. Pressbild.
VR-versionen av "Medal of honor" sätter spelaren i mitten av andra världskrigets slagfält. Pressbild. Bild: EA/TT
'Ratchet & Clank' kan bli en viktig titel för den kommande Playstation 5. Pressbild.
"Ratchet & Clank" kan bli en viktig titel för den kommande Playstation 5. Pressbild. Bild: Sony/TT
Det senaste och kanske mest ambitiösa Legospelet skjuts upp till någon gång nästa år. Pressbild.
Det senaste och kanske mest ambitiösa Legospelet skjuts upp till någon gång nästa år. Pressbild. Bild: WB Games/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS