Så här ser den ut, tv-spelskonsolen som aldrig blev av. Pressbild.
Så här ser den ut, tv-spelskonsolen som aldrig blev av. Pressbild. Bild: Heritage Auctions/TT

Mytomspunnen konsol blev dyraste tv-spelet

ANNONS

Prototypen för Sonys och Nintendos gemensamma tv-spelskonsol, "Nintendo Playstation", såldes på auktion för 360 000 dollar (nästan 3,4 miljoner kronor), inklusive auktionsavgiften, rapporterar Forbes. Därmed är det den dyraste samlingsprylen inom tv-spel som hittills sålts.

Under 1990-talet samarbetade Nintendo och Sony på en gemensam tv-spelskonsol, men samarbetet sprack och de två blev i stället konkurrenter. Prototypen i fråga sägs vara den enda som finns kvar, och har genom åren omgärdats av stor mytbildning.

Köpare var samlaren Greg McLemore, som grundat företagen toys.com och pets.com. Han tjänade sig en rejäl hacka genom att sälja stora delar av den sistnämnda e-handelsplatsen till Amazon innan it-bubblan sprack.

ANNONS

McLemore säger till Forbes att han vill starta ett museum, men att han tills vidare kommer att ställa ut den i samarbete med andra.

– Jag tänker inte ha den här maskinen bara gömd i en garderob någonstans, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS