Abbey Road Studios firar 90-årsjubileum i år – och samtidigt planeras en dokumentärfilm om musikstudion. Arkivbild.
Abbey Road Studios firar 90-årsjubileum i år – och samtidigt planeras en dokumentärfilm om musikstudion. Arkivbild. Bild: Akira Suemori/AP

McCartneys dotter gör Abbey Road-dokumentär

ANNONS

En ny dokumentärfilm om den klassiska Abbey Road-studion är på gång, skriver NME. Regisserar filmen gör Mary McCartney, dotter till Paul McCartney.

"If these walls could sing" sägs vara den första långa dokumentärfilmen om musikstudion där bland andra Beatles spelade in sina skivor. I ett pressmeddelande konstaterar fotografen och filmaren Mary McCartney att hon har en väldigt personlig ingång till filmen.

"Några av mina tidigaste minnen som litet barn kommer från tid som jag har tillbringat på Abbey Road", säger hon och poängterar att hon länge velat berätta historien om "denna historiska plats".

Filmprojektet ingår i firandet av Abbey Road Studios 90-årsjubileum som startar i november i år.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS