Lady Gaga kan bli MTV-galans stora vinnare. Arkivbild.
Lady Gaga kan bli MTV-galans stora vinnare. Arkivbild. Bild: Scott Roth/AP/TT

Lady Gaga dominerar MTV-nomineringar

ANNONS

Lady Gaga och Ariana Grande kan bli de stora vinnarna när MTV-galan Video Music Awards arrangeras den 30 augusti. De båda artisterna har nio vinstchanser var – flera av dem tillsammans för duetten "Rain on me".

Den är bland annat nominerad i kategorierna årets video, årets låt, årets samarbete och årets pop. En av låtskrivarna bakom "Rain on me" är dessutom svenske Rami Yacoub.

Billie Eilish och The Weeknd har sex nomineringar var. Den sistnämnde är bland annat nominerad för hitlåten "Blinding lights", skriven av svenskarna Max Martin och Oscar Holter.

Tack vare coronapandemin får vi också se två helt nya kategorier: bästa musikvideo från hemmet och bästa karantänframträdande, enligt Billboard.

ANNONS

Galan, som hålls i Barclays Center i Brooklyn, kommer också att se annorlunda ut. MTV har meddelat att den kommer antingen kommer att arrangeras med en begränsad publik eller ingen publik alls.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS