Den första Harry Potter-boken kommer att finnas tillgänglig gratis som e- och ljudbok. Arkivbild.
Den första Harry Potter-boken kommer att finnas tillgänglig gratis som e- och ljudbok. Arkivbild. Bild: Matt Dunham/AP/TT

Första Harry Potter släpps som gratis ljudbok

ANNONS

Den brittiska författaren J K Rowling vill muntra upp barn som blir rastlösa av allt hemmasittande i och med coronaepidemin. Därför släpps nu den första boken i Harry Potter-serien, "Harry Potter och de vises sten" som gratis e-bok och ljudbok.

Gratisversionen gäller för boken på engelska, spanska, franska, italienska, tyska och japanska – men tyvärr inte svenska. Den brittiska ljudboksversionen där skådespelaren Stephen Fry läser in boken har blivit mycket populär och finns nu för första gången att lyssna på i Nordamerika.

En ny mötesplats, "Harry Potter at home", kommer att öppnas, den riktas mot yngre barn och ska snart finnas på den officiella Harry Potter-webbplatsen Wizardingworld.com.

ANNONS

"Jag hoppas att det här initiativet kommer att ge barn och vuxna välkommen distraktion under deras tid i karantän", säger J K Rowling i ett uttalande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS