Edda Magnason finns bland de artister som hyllar årets Nobelpristagare. Arkivbild.
Edda Magnason finns bland de artister som hyllar årets Nobelpristagare. Arkivbild. Bild: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

De uppträder för Nobelpristagarna

ANNONS

Precis som med så mycket annat blir det en annorlunda Nobelvecka i år. På grund av coronapandemin firas pristagarna i sina respektive hemländer och tal och ceremonier utformas så att så många som möjligt ska kunna ta del via nätet.

Det gäller även de musikaliska inslagen. Konserten med pianisten Igor Levit livesänds för första gången över hela världen. Ceremonin i Gyllene salen i Stockholms stadshus den 10 december ramas in av solisterna Magnus Lindgren, Jacob Kellermann, Edda Magnason, Elisabeth Meyer, Anna Greta Sigurdardottir, Amalie Stalheim och Sofie Sunnerstam.

"Vi har i våra sju medverkande artister och musiker en fantastisk bredd och kraft. Vi kommer framföra musik som spänner mellan Mozart, Debussy, Kurt Weill och David Bowie, till för ändamålet specialkomponerad musik av Magnus Lindgren", säger Linus Fellbom, regissör och ansvarig för programmet, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Sändningen från Gyllene salen sänds på SVT samt globalt via Nobelprisets officiella kanaler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS